Site icon Parasal Çözümler

Avukat Nasıl Olunur? Avukat Maaşları Ne Kadar?

Avukat Nasıl Olunur? Avukat Maaşları Ne Kadar?

Avukat Nasıl Olunur? Avukat Maaşları Ne Kadar?

Avukat Nasıl Olunur? Avukat Maaşları Ne Kadar?

Avukat Nasıl Olunur? Avukat Maaşları Ne Kadar? ; Adalet sisteminde önemli bir konumda yer alan avukatlık mesleği, gerek maaşları ve gerekse kariyer odaklı olması nedeniyle tercih sebebi meslekler arasında yer alıyor. Bu nedenle kariyer planlaması yapanlar; avukat nasıl olunur, avukat maaşları ne kadar? Gibi sorulara cevap arıyorlar.

Sanık veya müştekilerin savunulmasında rol oynayan avukatlar, yasaların tüm gereklilikleri hakkında bilgi sahibi kimselerdir. Bu nedenle birey olarak gözden kaçabilecek basit bir detayın dahi avukat tarafından doğru değerlendirilerek mahkemeye sunulması, davanın seyrini tamamen değiştirebilecek öneme sahip olabilir. Kariyer planlamanızı hukuk alanında yapmak istiyorsanız, avukat olmak için gerekenleri sizler için paylaştık.

İçindekiler

Avukat Nasıl Olunur?

Avukat olmak için en temel şart, 4 yıllık hukuk fakültesini başarıyla tamamlamış olmaktır. Üniversitelerin zor bölümlerinden biri olarak kabul edilen hukuk fakültesini bitiren kişiler, en az 6 ay boyunca bir hukuk bürosunda stajyer olarak görev yaptıktan sonra avukat olabilirler.

Resmi olarak avukatlık mesleğini icra etmek için, kişinin mutlaka bağlı bulunduğu ilin baro başkanlığına resmi olarak başvuru yapması gerekmektedir. Avukatların önemli bir kısmı esasen hâkim veya savcı olabilmek için hukuk okumuş, ancak mülakat ve diğer sebeplerden dolayı bu meslekleri icra edemedikleri için avukatlığı seçmiş kişilerdir.

Mevzuata göre Hukuk Fakültesinden mezun olan kimseler mülakat ve sınavlarda başarı sağlamaları durumunda, hâkim ve savcı olabilmektedirler. Ancak bu sınavlarda başarılı olunamaması veya tercih edilmemeleri durumunda ilgili başvuruları yaparak kolaylıkla avukatlık mesleğini icra edebilirler. Yine aynı şekilde hâkim veya savcılık görevini yürüten kimselerin mesleklerini bırakarak avukat olma durumları da bulunmaktadır.

Avukat Nasıl Olunur? Avukat Maaşları Ne Kadar?

 

Avukat Olmak İçin Hangi Liseden Mezun Olmak Gerekiyor?

Önemli olan üniversitede hukuk fakültesini kazanabilmek ve bu bölümü başarıyla tamamlayabilmektir. Bu nedenle avukat olmak için lisede okunması gereken okulun herhangi bir önemi bulunmuyor. Liseden sonra üniversite için hukuk fakültesi puanlarını tutturarak bu bölümden diploma aldıktan sonra, stajyerlik sürecini de tamamlayıp gerekli başvuruları yaparak avukat olarak çalışmak mümkündür.

Avukat Maaşları Ne Kadar?

Ortalama bir avukat maaşı, bir yere bağlı olarak çalışması durumunda 6-8 bin TL arasındadır. Elbette avukatın tecrübesi ve bağlı bulunduğu yere göre bu maaşlar farklılık gösterebilmektedir.

Avukatların yüksek kazanç elde edebilmeleri için, kendi hukuk bürolarını açmaları önemlidir. Bu durumda ise geniş bir çevreye sahip olmaları kadar, işlerini iyi bir şekilde yapabilmeleri de önem taşımaktadır. Girdiği davaları kazanarak adından söz ettiren avukatlar tercih nedeni olacağı gibi, davalara daha yüksek fiyattan bakmaları da mümkün olacaktır.

Avukat maaşları veya aylık kazançlarını etkileyen en önemli faktörlerden biride geniş bir çevreye sahip olmalarıdır. Çevresi olan avukatların daha fazla dava alma imkânları olacağından, aylık kazançlarının da yüksek olacağını söylemek mümkündür. Şayet işini iyi yapan ve çevre sahibi bir avukattan bahsedecek olursak, aylık ortalama 15-20 bin TL gibi bir kazançtan bahsetmek mümkün olacaktır.

Bir Gerçek : Avukatlar adalet yönünden çok önemli birey oldukları için avukat elbiselerinde kesinlikle cep bulunmaz.Sebebide rüşvet yada bahşişle adaleti şaşırmasınlar diye.

Avukat Olmak İsteyenler Kendilerini Nasıl Geliştirmeli?

Avukatlık mesleğini hakkıyla icra edebilmek için, kişinin gelişmeye ve çalışmaya açık yapıda olması gerekir. Avukat olmak isteyen kişiler gelişim konusunda şunları dikkate almalı ve uygulamalıdır;

10.000 TL maaş alan meslekler

Küçük İmalat Fikirleri

Amerikada Yaşam ve Green Card Başvurusu

Organik Tavuk Yetiştirme Nasıl Yapılır

Exit mobile version