İçindekiler
Börekçi Dükkânı Açmak Maliyeti ve Kâr Marjı
Yiyecek sektörü hiç bitmeyen en karlı iş alanlarının başında gelir. Börekçi dükkânı açmak ise yiyecek sektörünün hem düşük maliyetli hem de karlı iş kollarından biridir. Sabahın erken saatlerinde işe giden insanlar sıcacık böreğin kokusuna dayanamayıp dükkanınıza uğrarlar. Boşnak böreği, Adana böreği, Sarıyer böreği akşama doğru ise çeşitli pideler her insanın vazgeçemediği lezzetlerdendir. Sadece börek ve pidelerle değil poğaça simit gibi çeşitli lezzetlere de dükkanınızda yer verebilirsiniz. Bu lezzetleri insanlara ulaştırmak için izlemeniz gereken bazı yollar vardır. Eğer sizin de hayalinizde bir börek dükkânı açmak fikri varsa gelin bu yolları birlikte aşalım.
Börek Dükkânı Açmak İçin Neler Gerekli
Bir börek dükkânı açmak istiyorsanız eğer belirlemeniz gereken ilk şey dükkânın lokasyonudur. İşlek bir cadde üzerinde veya yürüyüş yolları üzerinde açacağınız bir börekçi kâr marjınızı artıracaktır. Ayrıca ürünlerinizi kolayca sergileyebileceğiniz vitrini caddeye bakan bir dükkân sizi daha görünür kılacaktır.
Börekçi dükkanında konsept de artık büyük önem teşkil etmektedir. Yerel bilindik börek çeşitlerinin yanında spesiyal börekler, belirli bir konsepte göre belirlediğiniz dükkanınızda daha hoş gözükecektir. Hoş, sıcak bir alan, kaliteli mobilyalar ile yüksek meblağlara gerek bile duymadan kendinize ufak bir börek evi dizayn edebilirsiniz. Burada önemli olan yalınlığın kalitesidir.
Konsepti belirledikten sonra sıra işin mutfak kısmına geldi. Börek dükkânı açmak için gerekli malzemeler bir fırın, börekçi tezgâhı, gerekli mutfak gereçleri, çay ocağı, kahve makineleri, konsepte göre masa sandalye veya oturma grupları şeklinde uzatılabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Pastane Açmak. Yatırım Maliyeti ve Kar marjı
En Karlı İşler-Karlı İş Sektörleri 2020
Ev Yemekleri Yaparak Para Kazanmak
Sigorta Acentesi Açmak. Maliyeti ve Kar Marjı
Ev Yemekleri Dükkanı Açmak. Yatırım Maliyeti ve Kar marjı
Çiçek Yetiştiriciliği Yapmak, Maliyeti ve Kar Marjı
Süpermarket Açmak Maliyeti ve Kar Marjı 2020
Az Sermaye İle Yapılacak İşler
Börek Dükkânı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Börek dükkânı açarken dikkat edilmesi gereken konular vardır.
- Hijyen ve kaliteye çok önem verilmelidir. Aksi takdirde müşteri kazanmak çok zordur.
- Müşteriyi elde tutabilmek için kalitenin yanında güleryüz ve iyi hizmet gelmelidir.
- Dükkânın konsepti müşteriye hoş ve sıcak bir ortam sunmak için önemlidir.
- İyi bir çay, böreğin yanında vazgeçilmez içeceklerdendir. Çay sürekli taze olmalıdır.
- Küçük hoş sürprizler müşteriler tarafından olumlu karşılanır.
- İyi bir reklam börekçi dükkanınızın tanınırlığını artırır.
Börekçi Dükkânı Açmak İçin Bayilik Almak
Börekçi dükkanınızı bir markanın bayiliğini alarak da açabilirsiniz. Bu durumun size getireceği avantajlar mevcuttur. Her şeyden önce bayilik, markalaşmış bir börekçi ise daha kısa zamanda kâr elde edebilirsiniz. Ancak kendi marka değerinizi yaratmak istiyorsanız, bu konuda farklı fikirleriniz var ise bayilik almamak sizin için daha avantajlı olacaktır. Zira bayilik almak için fazla meblağlar harcamanız gerekebilir.
Börekçi Dükkânı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Her işyerinde olduğu gibi börekçi dükkânı içinde bir muhasebeci veya mali müşavir ile çalışmanız gerekiyor. Daha sonra belediye ve vergi dairesinden yapacağınız işlemler ile bir haftada dükkanınızı işletir hale getirebilirsiniz. Börek dükkânı açmak için gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilir.
- İşyeri açma ruhsatı
- Dükkân sahibi ise tapu senedi, kira ise kira sözleşmesi
- Noter onaylı imza sirküleri
- Esnaf ve zanaatkarlar odasına kayıt
- İtfaiye uygunluk raporu
- Vergi levhası fotokopisi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Yapı kullanım izin belgesi
- Hijyen belgesi
- Ustalık belgesi
- Portör muayene kartı
Börekçi Dükkânı Açmak Maliyeti
Börekçi dükkânı açma maliyeti dükkânın yer aldığı bölgeye ve büyüklüğüne, belirlediğiniz konsepte, kullanılan malzemelere göre değişiklik gösterir. Ayrıca dükkânı kendi markanız adı altında almak veya başka bir markanın bayiliğini almak da maliyet üzerine büyük etki eder.
- Muhasebeci, noter, vergi dairesi giderleri: 3 bin TL
- Fırın, tezgah, vitrin, mutfak malzemeleri: 20 bin – 30 bin TL
- Tadilat, Dekorasyon malzemeleri giderleri: 20 bin – 30 bin TL
Bu şartlar altında bir börek dükkânı açmak maliyeti 43 bin TL ile 63 bin TL olarak söylenebilir. Ancak bu maliyetler dükkânın büyüklüğüne ve lokasyonuna göre değişiklikler gösterebilir.
Bir börekçi dükkanının kâr marjı ise oldukça yüksektir. Börekçi dükkanında asıl kâr içeceklerden sağlanır. Fiyatları düşük tutulan ürünler hem müşterilere uygun gözükür hem de içecekten para kazanmanızı sağlar. Personel giderleri aylık kira ve diğer tüm giderler çıkarıldığında bir börekçi dükkanının kârı aylık 15-20 bin TL ve üzeri kazanç arasında değişkenlik gösterebilir.
Özet
Bu yazımızda börekçi dükkânı açmak konusu üzerinde durduk. Ayrıca börekçi dükkânı açmak maliyeti nedir, hangi belgeler gereklidir gibi soruları cevapladık.