Site icon Parasal Çözümler

Çiçekçi Dükkanı Açmak – Çiçekçi Dükkanı Nasıl Açılır – Maliyet ve Kar Oranı

Çiçekçi Dükkanı Açmak - Çiçekçi Dükkanı Nasıl Açılır - Maliyet ve Kar Oranı

İçindekiler

Çiçekçi Dükkanı Açmak Çiçekçi Dükkanı Nasıl Açılır Maliyet ve Kar Oranı

Çiçekçi dükkanı açmak, hem bitkileri seven hem de karlı bir iş yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Çiçekçi dükkanı açmak için gerekenler standart bir dükkan sahibi olmaya benzemek ile birlikte başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Dükkan açmadan önce çiçekçi dükkanı açmanın, zaman içerisinde adım adım ilerleyen ve gelişen bir süreç olduğunu bilmelisiniz. Birçok semtte mevcut ve tanınan çiçekçi dükkanları bulunur. Başarılı olmak üzere kendinizi geliştirmeli ve aşağıdaki tavsiyeleri dikkate almalısınız.

Çiçekçi Dükkanı Nasıl Açılır

Çiçekçi dükkanı açmak için neler gerekli sorusunu sizin için aşamalı ve ayrıntılı olarak cevapladık. İşte çiçekçi dükkanı açmak için gerekenler.

Çiçekçi dükkanınızın konumu, yapacağınız için ne kadar uzun süreli olacağı ve ne kadar kazanabileceğinize dair birçok konuda önemli bir yere sahiptir. Çiçekçi dükkanı bayilik sahibi olacaksanız, dükkan yerini bağlı olduğunuz kurumun onaylaması gerekir. Dikkat çekici ve insanların yaya olarak geçtiği bir yerde dükkan açmak avantajlıdır. Okul, iş yerleri, hastane ve nüfusun yoğun olduğu bölgeleri tercih edebilirsiniz. Fiyat – performans üzerine analiz yaparak doğru lokasyonu belirlemeniz gerekir. Bunlara ek olarak dükkanınız en az 50 mt2 genişliğinde olmalı ve yere yakın bir girişe sahip olmalıdır. Böylelikle müşterileri direkt olarak dükkan içine çekebilirsiniz. Dükkanın yakınlarında çiçekçi olmaması daha iyi olacaktır.

Çiçekçi dükkanı açmak istiyorum ancak nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum diyorsanız, doğru yerdesiniz. Dükkan açmak için iyi bir yer bulduktan sonra resmi prosedürler tamamlanmalı ve çiçekçi dükkanı açmak için gerekli malzemeler tedarik edilmelidir. Gerekli malzeme listesi aşağıda sıralandığı gibidir.

  1. Büyük ekipmanlar

Büyük ekipmanlar arasında soğutucu dolaplar ve konteynırlar yer alır. Soğutucular, çiçeklerin taze kalması için önemlidir. Orkide benzeri çiçekler dahi soğutucular sayesinde uzun süre taze olarak saklanabilir.

  1. Estetik bir dekorasyon

Çiçekçilik yapmak, estetik bir ürün oluşturmak ve göze hitap etmek ile ilgilidir. Bu nedenle dükkanınızı dizayn ederken, içeri giren müşteriye dilediği gibi gösterişli bir hizmet alacağını anlatmalısınız. Dükkanınızı dekore ederken orijinal tasarımlar yapmak ve yaratıcı olmak ilgi çekmenizi sağlar. Biblolar, gösterişli vazolar, raflar ve duvar süslerinden yararlanabilirsiniz.

  1. Aranjman malzemeleri

Çiçek aranjmanı yaparken kullanacağınız pek çok malzemeye gereksinim duyarsınız. Kurdeleler, bantlar, kartlar, çiçek bantları, plastik kartlıklar, zımba, renkli kalemler, bıçaklar, çiçek süsleri ve telleri, vazolar, süngerler ve çiçekleri canlı tutmak üzere koruyucu maddeler gerekli aranjman malzemelerinden bazılarıdır.

  1. Oturma Alanı ve Masa

Dükkanınızın büyüklüğüne göre gele müşterilerin soluklanacağı ya da sıra bekleyeceği bir oturma alanı oluşturabilirsiniz. Çalışanların oturacağı masaları açık renklerden seçmek faydalı olacaktır.

Deneyime sahip ya da işi öğrenmeye hevesli çalışanlar bulmak, dükkanınız için iyi olacaktır. Dükkan büyüklüğüne ve yoğunluğa göre çalışan sayısını daha sonra arttırabilirsiniz. Güzel sanatlara ilgili ya da yaratıcı çalışanlar ile çalışmak müşterilerinizi memnun etmenizi sağlayabilir.

Müşterileri kendinize çekmek için reklam yapmak kaçınılmazdır. Bulunduğunuz yere ve imkanlarınıza göre billboardlara ilan verebilir, dükkan posterleri asabilir, el ilanı dağıtabilir, yerel gazetelere reklam verebilir ve internetin çeşitli imkanlarından yararlanabilirsiniz. Kartvizit bastırmak da marka imajı oluşturmak için önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :

Çiçekçi Dükkanı Açmak İçin Gereken Belgeler

Çiçekçi dükkanı açmanın bir de resmi tarafı bulunuyor. Çiçekçi dükkanı açmak için gerekli evraklar eksiksiz olarak tamamlanmaz ise, dükkan açmanız mümkün değil. Çiçekçi dükkanı açmak için gerekli belgeler aşağıda sıralandığı gibidir.

Çiçekçi dükkanı açmak için gerekli evraklar, belediyeler arasında değişiklik gösterebilir. Kesin ve net bilgiyi belediyenizden alabilirsiniz.

Çiçekçi Dükkanı Açmak Maliyeti

Çiçekçi dükkanı açmak maliyeti, dükkanın büyüklüğüne, hacmine ve beklentilerinize göre değişiklik gösterir. Bu nedenle maliyet, minimum olarak 100.000 TL ila 150.000 TL arasında değişecektir. Birincil olarak fiyatı belirleyen faktörler şunlardır:

Çiçekçi dükkanı açmak için gerekli miktarda sermayeye sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Dükkanınız için belirlediğiniz bir çalışan sayısı varsa, ilk adımda onların 6 aylık maaşlarını verebilecek düzeyde olmak önemlidir. Çiçekleri muhafaza etmek için soğutucu alırken fiyat/performans değerlendirmesi yapmalısınız. Aranjman malzemeleri alırken ise, toptancıları tercih etmek kar elde etmenizi sağlar.

KOSGEB, çiçekçi dükkanı açmak isteyenlere destek sunar. Destek miktarları şunlardır:

Çiçekçi Dükkanı Açmanın Kar Oranı

Çiçekçi dükkanı açmak karlı mı, sorusu bu işe atılmak isteyenlerin aklındaki en önemli sorudur. Çiçekçi dükkanların kar marjı, hangi çiçekleri sattığınıza bağlıdır. Kar oranının %30 ila %100 arasında değiştiği söylenebilir. Zaman içerisinde dükkanınız tanındıkça ve taze çiçeklerinizi toptancılardan daha uygun fiyatlara temin ettikçe kar oranı %70 ila %80’lere kadar çıkabilir. Diğer birçok dükkana göre çiçekçilerin dezavantajı, bitkilerin çürüyebilir olmasıdır. Çiçek bakımı konusunda bilgili olmak ya da bilgili çalışanlara sahip olmak bu adımda son derece önemlidir. Bilindik ve tercih edilen bir çiçek dükkanının aylık geliri 20.000 TL’yi geçer. Diğer perakende sektörlerine göre çiçekçilerin cirodan kar marjı %50 – % 55 civarında seyrederek, yüksek bir oran yakalar.

Çiçekçi dükkanı açmak istiyorum diyenler, sermayeye sahip olduğundan emin bi şekilde çiçekçi dükkanı açmak için neler gerekli araştırıp işlemleri başlatmalıdır.

Exit mobile version