Site icon Parasal Çözümler

Devlet Desteği İle Dükkan Açmak ve KOSGEB

Devlet desteği ile dükkan açmak oldukça mümkündür. Bilindiği gibi Dünya’da üretime teşvik eden tüm devletler, yurttaşlarının üretmelerine olanak sağlamaktadırlar. Bu yüzden devlet desteği ile iş kurma koşullarını yaratılır. Türkiye’de de birçok resmi kurum, girişimcilere maddi ve manevi olarak destek sağlamaktadır. Bu metnimizde devlet destekli iş kurma, devlet hangi işlere destek verir? Gibi sorularınızı cevaplayacağız.

İçindekiler

Devlet Desteği Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti, temel olarak vatandaşlarının üretimlerini sağlamalarını ve yeni iş alanlarının yaratılmasını ister. Bu sayede hem ülkede üretim olacak ve işsiz insan sayısı azalacaktır. Bunların oldukça öneli detaylar olduğunu belirtmekte fayda var. Devlet destekli krediler, aynı prensiplerde çalışarak girişimcilere destek olmaktadır. Ayıca bazı durumlarda devlet geri ödemesiz destek de vermektedir. Ancak bu durumlara ve koşullara göre değişmektedir.

Kimler Devlet Desteği Alamaz?

Devlet maddi ve manevi desteği herkese vermemektedir. Kendi içerisinde çeşitli önlemler alarak, bu alanın suiistimal edilmesinin önüne geçmektedirler. Genel olarak devlet desteği alamayacak kişiler şu şekildedir:

Temel olarak yukarıdaki seçeneklere sahip bir vatandaş, devlet desteği alması mümkün değildir. Ayrıca belirtilen devlet desteği gereklilikleri temel olarak oluşturulmuştur. Başka resmi kurumlarda kuralların ve gerekliliklerin farklılık göstermesi mümkündür.

KOSGEB İş Yeri Açma Desteği

KOSGEB, bilindiği gibi devlet tabanlı; yeni iş olanaklarının koşulunu hazırlayan bir kuruluştur. KOSGEB, sadece ekonomik destek ya da kredi vermekle kalmayı işi kuracak kişiyi detaylı eğitime tabi tutmaktadır. Bu sayede işyerini açacak kişiler, teorik olarak da eğitim alma şanslarına erişeceklerdir. Ayrıca KOSGEB destek başvurusunda bulunmanız için gerekli dersleri tamamlamış olmanız gerekmektedir. KOSGEB, işyeri açacak Türkiye vatandaşlarına bazen geri ödemesiz bazen de geri ödemeli krediler vermektedir. Bu iki kredi seçeneklerinin gereklilikleri değişmektedir. KOSGEB, başvurusu onaylanan girişimcilere, 30.000 ₺’dan başlayarak, talebe göre yükselen ödemeler gerçekleştirmektedir.

KOSGEB Hani İş Alanlarına Destek Verir?

Halk arasında bilinen bir yanlışta; KOSGEB’in her iş alanlarına destek sağladığı düşünülmesidir. Böyle bir durum olmadığını belirtelim. KOSGEB, her iş alanına ve her iş sektörüne destek sağlamaktadır. Genel olarak KOSGEB’in destek verdiği iş alanları şu şekildedir:

KOSGEB, yukarıdaki belirtilen alanlar ve 334 daha mesleğe ekonomik destek sağlamaktadır. Ancak diğer sektörlerin bu şekilde olduğunu unutmamanızda fayda var. KOSGEB’in Tarım’a destek vermesini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. KOSGEB, yukarıdaki mesleklere ve bu mesleklere benzer alanlara destek sağlamaktadır.

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Ekonomik Destek

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı da Devlet destekli iş olanakları sunmaktadır. Anlaşıldığı gibi her bir sektör alanları, bakanlıklar tarafından bölünmüştür. Bu sayede daha hızlı ve daha güçlü ekonomik destekler sağlanmaktadır. Bakanlık, KOSGEB gibi herhangi bir eğitim talebinde bulunmamaktadır. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı tarafından ekonomik destek verdikleri iş alanları ise şu şekildedir:

Tarım ve Ormancılık Bakanlığı temel olarak bu sektörler üzerinden ekonomik destek ve kredi sağlamaktadır. Her yıl düzenli olarak hibe programlarını ve kredi programlarını takip edebilirsiniz. Bu sayede başvurularınız daha sağlıklı gerçekleştirebilirsiniz.

Exit mobile version