Site icon Parasal Çözümler

Gemide Çalışmak – Gemici Maaşları ve Yapılması Gerekenler

gemici olmak gemide çalışmak

Gemide çalışmak, Türkiye’deki genç nüfusun merakla araştırdığı alanlardan birisidir. Oldukça yüksek maaşlar ve Dünya’yı gezerek para kazanmak oldukça çekici geldiğini söylemek gerek. Ancak Gemide çalışmak için gerekli bilgi birikiminiz, tecrübenizin olmanız oldukça önemlidir. Bu detayları birazdan sizlerle paylaşacağız. ‘’Gemide çalışmak istiyorum’’ diyenler için oluşturduğumuz içeriğimizde; gemide çalışma koşulları, gemide nasıl çalışılır ve gemide çalışırken nelere dikkat edilmeli gibi önemli sorular hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

İçindekiler

Gemide Çalışmak

Gemide çalışmak, günümüzde oldukça basittir. Piyasada onlarca şirket vasıflı, vasıfsız gemi çalışanı aramaktadır. Gemide çalışmanın birçok sorunu ve stresi olduğunu unutmamak oldukça önemlidir. İlk başlarda oldukça güzel gelen, ‘gemide çalışma hayalleri’ ilerleyen zamanlarda sizler için eziyete dönüşebilir. Çünkü bir gemici, denize çıkmasıyla birlikte minimum 3 ay boyunca ülkesine dönmeyecektir. 90 gün bir geminin üzerinde oldukça zorlayıcı olacaktır. Ancak bu koşullar, sizlere oldukça artı kazanç sağlayacaktır. Gemide çalışmak para kazandıran meslekler arasında yer alıyor. Peki,  gemide hangi alanlarda çalışabilirim? Diye merak ediyorsanız, sizlere son 1 yılın popüler gemi iş ilanları derlemesi yapalım:

Gemi iş ilanları, popüler olarak bu alanlar üzerinden oluşmaktadır. Bu alanlardan herhangi birinde çalışabilirsiniz.

Nasıl Gemi Kaptanı Olunur? Kaptan Maaşları

 

Gemide Çalışmak – Gemici Maaşları ve Yapılması Gerekenler

Gemide Çalışmanın Dezavantajları Nelerdir?

Gemide çalışmak sizlere birçok dezavantajı getirecektir. Bu avantajlar şüphesiz haftalarca karaya ayak basmıyor olmanızdır. Ayın kişileri sürekli görmek ve günlerinizi tekrar etmeniz gereken bir iştir. Bu yüzden psikolojinize güvenmeniz oldukça ehemmiyet taşımaktadır. Genel olarak gemide çalışmanın dezavantajları şu şekildedir:

Cruise Gemilerinde Çalışmak. Çalışma Şartları ve Maaşları

Gemide Nasıl Çalışılır?

Gemide çalışmak için ilk olarak gemi kursuna gitmeniz gerekmektedir. Gideceğiniz bu gemi kursunda, Gemi yaşamı, gemi iş bölümü, gemi bilgileri ve çok daha kapsamlı eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerin sonunda sınava girersiniz, geçmeniz durumunda gemilerde vasıflı olarak çalışabileceğiniz bir belgeye sahip olursunuz. Gemi iş ilanlarına ise bu belgeyle başvurabilirsiniz. Bu eğitim ortalama 60 gün sürmektedir.

Forum Portalı

Gemide çalışmak için kursu almak için birçok eğitim okulları bulunmaktadır. Bu okullara ücret ödemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Ücretler dönem, dönem değişmektedir. Eğitim alacağınız okulun referanslarına bakmanız oldukça önemlidir. Eğitim alacağınız yerden, daha önce eğitim alan kişiler hakkında bilgi edinin. Ayrıca en önemlisi eğitim alacağınız yerin dolandırıcı olup, olmadığına dikkat edin. AGemi sektöründe oldukça dolandırıcılık olaylarının olduğu bilinmektedir. Reklamlarda, afişler çıkan ‘’Gemide Aylık 3.000 Dolar kazanmak’’ gibi ilanlara asla itibar etmeyin. Bu kişiler dolandırıcı olmakla birlikte sizlere zarar verebilme potansiyeline sahiptirler. Bu yüzden asla bir aracı sayesinde iş bulmayın. Gidip direk firmanın kendisiyle görüşün.  Bu sayede oluşabilecek dolandırmaların önüne geçebilirsiniz.

Gemi İnşaatı Bölümü Mezunları İş İmkanları ve Maaşları

Gemici Maaşları

Gemici maaşları, çalışan kişinin konumuna ve vasfına göre değişmektedir. Gemide en çok kazan kişi Kaptan olmakla birlikte en az kazanan kişi; gemi personelleridir. Sizler aldığınız eğitimle ‘’gemi personeli’’ olursunuz. Yani gemide en az kazanacak kişi siz olacaksınız. Reklamlarda, afişlerde verilen binlerce dolar asla maaşınız olmayacaktır. Ortalama bir gemi personeli; 1.250 ila 1.5000 dolar kazanması mümkündür.

MAKALEYİ AŞAĞIDAKİ VİDEODAN SESLİ OLARAK DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

Exit mobile version