Site icon Parasal Çözümler

Kuyumcu Dükkanı Açmak – Nasıl Açılır? Ne Kadar Kazandırır?

Kuyumcu Dükkanı Açmak - Nasıl Açılır? Ne Kadar Kazandırır?

En kazançlı iş fikirleri arasında şüphesiz kuyumculuk bulunuyor. Günümüzde mücevher gün geçtikçe değerlenmektedir. Arz – talep noktasında da oldukça tatmin edici bir tablo bulunuyor. Kuyumcu açmak ise bu bilgiler eşliğinde oldukça mantıklı geliyor. Peki, kuyumcular kaç para kazanıyor? Ya da kuyumcu açmak kaç para? Gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız metnimizi okuyabilirsiniz. Kuyumculuk için gerekli evraklar ve kuyumcu açmak için ustalık belgesi gerekir mi? Gibi merak edilen birçok detayı sizlere anlatacağız.

İçindekiler

Kuyumcu Ne İş Yapar?

Kuyumcu; yeryüzünde bulunan değerli mücevherlerin satışını, tamirini ve alışını yapan meslektir. Online olarak kuyumculuk yapanlar olmasına rağmen günümüzde daha çok işyeri üzerinden işlemler gerçekleştirilir. Kuyumculuk hakkında önemi bir bilgi ise bu mesleğin binlerce yıldır yapılıyor olmasıdır. Değerli mücevherler, tarih boyunca her zaman özel olmuştur. Peki, bir taş parçası neden bu kadar değerlidir? Çok basit bir cevap; mücevherlerin sayısı oldukça azdır. Yeryüzünde okyanus taşları az olsaydı, eminiz ki o taş oldukça değerli olacaktır. Mücevherler tarih boyunca ödüllendirme, hediye etme ve onurlandırma gibi durumlarda kullanılmıştır. Günümüzde Kuyumculuk yatırım olarak yapılan en büyük sektörlerden birisidir. Genel olarak kuyumcuların yaptıkları iş şu şekildedir:

Gümüş Dükkanı Açmak Kar Marjı ve Maliyeti

Kuyumcu Açmak İçin Ustalık Gerekli Mi?

Kuyumculuk, temelinde alış – satış işlemleri çevresinde yapıldığı düşünülmektedir. Ancak, kuyumculuk bir ticaret erbaplığından ziyade zanaatkarlığı kapsamaktadır. Değerli mücevherler üzerinde işlem yapılması için belirli bir eğitim almak gerekmektedir. Ayrıca piyasada bulunan birçok gerçek olmayan mücevherleri birbirlerinden ayırt edebilmesi gerekmektedir. Bu yüzden kuyumcu dükkanı açmak için ustalık belgesi gerekli. Geçmiş dönemlere bakıdığında kuyumcu açmak için herhangi bir ustalık belgesine ihtiyaç duyulmamaktaydı. Ancak getirilen yasalar gereği, ustalık belgesi şartı koşulmuştur.

Kuyumcu açmak için ustalık belgesi almak için gerekli eğitimlerden geçmiş ve sonrasında eğitmeninizden onay almanız gerekmektedir. Ayrıca kuyumcu ustalık belgesi almaktan önce kuyumcu kalfalık belgesi almanız gerekmektedir. Akabinde yeni eğitimler ile ustalık belgesini alabilirsiniz. Kuyumcu ustalık belgesi almak için yaşadığınız kentte bulunan Mesleği Eğitim Merkezlerini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Buradan alacağınız eğitimin ardından sınava girersiniz. Gerekli yeterliliği göstermeniz durumunda belgenizi alabilirsiniz.

Bijuteri Dükkanı Açmak Yatırım Maliyeti ve Kâr Marj

Kuyumcu Açmak İçin Gerekli Evraklar

‘’Kuyumcu dükkanı açmak istiyorum’’ diye ekliyorsanız; işyerinizi açabilmeniz için gerekli evraklara ihtiyacınız bulunur. Bu evrakları tamamlamanız halinde rahatlıkla kuyumcu dükkanı açabilirsiniz. Genel olarak kuyumcu açmak için gerekli evraklar şu şekildedir:

Yukarıda belirtilen evraklar ile kuyumcu dükkanı açılmaktadır. Ayrıca bazı özel koşullarda ekstra detaylı evraklar talep edilebilmektedir. Tüm gerekli evraklarınızı toplamanızın ardından; işyerini açacağınız semtin bağlı olduğu Belediye’ye iletmeniz gerekmektedir.

Butik Açmak İçin Gerekenler, Maliyeti ve Kar Marjı

Kuyumcu Açmak Kaç Para?

Kuyumcu dükkanı yatırım maliyeti, sizlerin yatırım olanaklarınız ve ekonomik koşullarınıza göre değişmektedir. Mücevher bilindiği gibi oldukça pahallı bir alandır. Kuyumculuk temel olarak mücevherleri kapsamaktadır. Bu yüzden yatırım maliyeti biraz daha yüksek olması gerekmektedir. Genel olarak kuyumcu dükkanı yatırım maliyeti şu şekildedir:

Kuyumcu dükkanını açmak için işlek caddeler ya da özel konut bölgelerini tercih etmeniz gerekmektedir. Tenha sokaklar ve mahallerde işyeri açmanız pek sağlıklı olmayacaktır. Kuyumcu dükkanları metrekare olarak, çok büyük olmalarına gerek yoktur. Küçük bir işyeri fazlasıyla işinizi görebilir. Kuyumcu dükkanı kirası ortalama olarak: 2.500 ila 4.500 ₺.

Kuyumcu dükkanları bol aydınlatmalı olmak zorundadır. Mücevherler parlak olduğu kadarıyla dikkat çekecektir. Bu yüzden güçlü ışık ekipmanlarını işyerinize kurmalısınız. Ayrıca şık bir cam masa ve raf sistemi gereklidir. Kuyumcu dükkanı gerekli ekipman gideri: 7.500 ila 25.000 ₺.

Mücevher satışını gerçekleştirdiğiniz için dükkanınızın dizaynı oldukça hoş olması gerekmektedir. Dengeli ve düzenli bir ayna sistemi kurulması oldukça önemlidir. Kendi zevkinize güvenmeniz halinde dizayn giderlerini minimuma indirebilirsiniz. Genel olarak kuyumcu dükkanı dizayn gideri: 3.500 ila 5.000 ₺.

Kuyumcu dükkanının en maliyetli noktası ise mücevher teminidir. İşyerinizde mücevher yelpazeniz ne kadar geniş olursa o kadar satışınız artacaktır. Bu yüzden birkaç kilo altın ile dükkan açmak pek akıllıca olmayacaktır. Ancak koşullarınıza göre hareket etmek, en tabii hakkınızdır. Ortalama olarak kuyumcu mücevher gideri: 50.000 ila 120.000 ₺ arasında değişecektir.

Yukarıda belirtilen kuyumcu dükkanı açmak için yatırım maliyeti,  ortalamayı baz alınarak üretilmiştir. Sizler kendi yatırım olanaklarınıza göre işyerinizi kurabilirsiniz. Ancak ortalama bir kuyumcu maliyeti: 75.000 ila 150.000 ₺ arasında değişmektedir. Ayrıca belirtilen fiyatlar, altının düşüşü ve yükselişi durumunda farklılık göstermesi mümkündür.

Kuyumcular Kaç Para Kazanıyor?

Metnimizin ana başlığı olan ‘’kuyumcular kaç para kazanıyor?’’ sorusunun gerekli açıklamalar eşliğinde cevaplandıralım. Her bir kuyumcu kendi yatırım olanaklarına göre hareket etmesinden kaynaklı farklı kazanç oranları elde etmektedir. Örneğin, dükkanında 20 kilo mücevheri olan bir işyeri ile dükkanında 5 kilo mücevheri olan bir kuyumcunun kazançları arasında ciddi bir fark vardır. Ancak ortalama olarak hesap yapıldığında bir kuyumcu aylık net kazancı; 20.000 ₺ ila 50.000 ₺ arasında değişmektedir. Ayrıca kurumsal bazlı kuyumcu mağazaları aylık 100.000 ₺ net kâr elde ettikleri bilinmektedir.

Exit mobile version