İçindekiler
Lojistik Bölümü İş İmkanları ve Maaşları
Lojistik Bölümü İş İmkanları ve Maaşları ; Üniversite adayları’ndan Lojistik bölümü tercih edecek kişiler bu bölümden mezun olduktan sonra hangi iş imkanlarının olduğunu ve maaşlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Konu ile ilgili detaylı bilgi edinmek için makalemizi sonuna kadar okumalısınız.
Lojistik bölümü iş imkanları ve maaşları konusunda sizlere ayrıntılı bilgiler sunacağız. Öncelikle bu bölümü tercih etmeyi düşünen üniversite adayları iş imkanları ve maaşları gibi konuları merak ediyor. Bölümden mezun olduktan ne kadar sonra iş bulunacağı da merak esilen konular arasında yer almaktadır. Lojistik bölümü 2 yıllıktır. Lojistik, resmi kurumlar ve özel kurumlarda nakliyat, dağıtım ve gümrükleme gibi işlerde çalışacak meslek personelleri yetiştiren önlisans programı olduğunu belirtmek isteriz. 2 yıllık olan bu bölümü kazanmak için TYT sınavından en az 150 alınması gerekmektedir. Peki, Lojistik bölümü mezunları hangi işleri yapabilir?
Lojistik Mezunları Nerelerde Çalışabilir?
2 yıllık Lojistik bölümü mezunları aşağıda yer alan iş alanları’ndan birisinde çalışabilir.
- Uluslararası taşımacılık sektörü
- Finans departmanları
- Dış ticaret departmanları
- İthalat ve ihracat firmaları
- Lojistik departmanları
- Dağıtım sektörü
- Gümrükleme sektörü
- Depolama sektörü
Lojistik mezunları çalıştıkları firma ya da işletmenin nakliye, taşımacılık ve dağıtım gibi işleri ile ilgilenmektedir.
Lojistik Bölümü Maaşları
Lojistik bölümü maaşları ne kadar? sorusu da üniversite adaylarının merak ettiği asıl konudur. Çünkü mezun olduktan sonra ne kadar kazanç sağlayacağı kişinin yaşamı için oldukça önemlidir. Dolayısı ile Lojistik maaşları 2.500 TL’den başlayarak 100.000 TL’ ye kadar çıkmaktadır. Özellikle birden çok yabancı dil bilen kişiler daha yüksek maaş almaktadır. 2 yıllık Lojistik bölümü okuyan kişiler devlet kurumunda çalışmak için KPSS sınavına girerek en az 86 ile 97 arasında puan almalıdır. Son zamanlar da KPSS’den yüksek alarak atanan çok sayıda mezun iş sahibi olmuştur.
Evden Para Kazandıran Meslekler
Lojistik Bölümü’den Dikey Geçiş Bölümleri Nelerdir?
2 yıllık Lojistik okuyan ve başarı ile eğitimini tamamlayan mezunlar dikey geçiş bölümlerini tercih edebilir. Peki, Lojistik dikey geçiş bölümleri nelerdir?
- Havacılık Yönetimi,
- İşletme Yönetimi,
- Teknoloji ve Bilgi Yönetimi,
- İşletme,
- Lojistik,
- Lojistik Yönetimi,
- Ulaştırma ve Lojistik,
- Uluslararası Finans ve Bankacılık,
- Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi,
- Uluslararası Finans,
- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık,
- Lojistik ve İşletmecilik ,
- Uluslararası Lojistik,
- Uluslararası Ticaret,
- Uluslararası Lojistik Yönetimi,
- Uluslararası Ticaret,
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi,
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik,
Lojistik Bölümü Dersleri Nelerdir?
Lojistik bölümü dersleri hakkında sizleri bilgi vermek istiyoruz. Öncelikle program boyunca Lojistiğe Giriş, Liman ve Terminal Yönetimi, Lojistik Terminolojisi, Tedarik Zinciri Yönetimi, İşletme, Depo Yönetimi ve Ekonomi gibi dersler bulunmaktadır.