Site icon Parasal Çözümler

Yumurta Tavukçuluğu ve Kar Marjı

Yumurta Tavukçuluğu ve Kar Marjı

Yumurta Tavukçuluğu ve Kar Marjı

İçindekiler

Yumurta Tavukçuluğu ve Kar Marjı

Yumurta Tavukçuluğu ve Kar Marjı ; Yumurta tavukçuluğu günümüzde ciddi atılımlarla en önemli sektörlerden biri haline gelmiştir. Bu atılım çoğu insanın ilgisini çekmiş ve merak duymasına sebep olmuştur.

Yumurta tavukçuluğu, ülkemizde son zamanlarda atmış olduğu dev adımlarla birçok insanın ilgisini çekmeyi de başarmış olup, bu yoldan gelir etmeyi düşünen veya bu atılımlar sonrasında düşünmeye başlayan birçok insanın aklında çeşitli soru işaretleri bırakmaktadır. Bunlardan bazıları bu işin getirisinin ne olacağı, bir tavuk çiftliğinin maliyeti ve masrafları hatta en basitinden bu işin nasıl yapıldığı gibi sorulardır.

Her şeyden öte, yumurta tavukçuluğu insanların yumurta gibi oldukça değerli bir besine ulaşabilmesini sağlamakta. Yüksek besleyici değeri, protein içermesi, kolay sindirimi ve içinde bulundurduğu çeşitli vitaminler sayesinde bizler için en önemli besinlerden birisi durumundadır. Bütün bunlar yüzünden yumurta tavukçuluğu desteklenmeye devam edilmelidir.

Yumurta Tavukçuluğu ve Kar Marjı

Yumurta Tavukçuluğu Nasıl Yapılır?

Yumurta tavukçuluğu için ilk ihtiyacınız sağlıklı civcivler olduğundan, civciv alacağınız işletmenin Sağlık Bakanlığı ruhsatı bulunan bir işletme olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde alacağınız civcivler sağlıksız çıkabilir ve bu belki de bütün çiftliğin telef olmasına sebep olabilir. Civcivleri almanızla birlikte yumurta tavukçuluğunun ilk evresi olan civciv evresi başlar. Bu evrede kümes ve çevresinin temizliğine fazlasıyla dikkat etmeniz gerekmekte.

Sıklıkla kümes içini dezenfekte etmeli, içeride biriken atıkları ise kümesten oldukça uzağa götürmelisiniz. Civcivlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacağı yemlik, suluk gibi ekipmanları da titizlikle dezenfekte etmelisiniz. Kümes zeminini kuru ve temiz malzemelerle kaplamanız iyi olacaktır. Civcivler henüz çok hassas olduklarından bakımlarında da bir o kadar titiz davranmak gerekmektedir. Ardından ise piliç evresi başlar. Piliçler 4-5 ay arası bir süreçte büyütme kümesinden alınarak yumurtlama kümeslerine konmaktadır. Bu taşıma esnasında da oldukça titiz davranılmalı, hayvanlarda oluşabilecek stresin önüne geçilmelidir.

Örneğin kümesten kümese taşıma esnasında piliçlerin karanlık yerde bulunması ve havanın serin olması gibi noktalara dikkat edilmelidir. Taşımanın yapıldığı ilk haftadan başlanarak yumurtlama dönemi sonuna kadar, piliçlerin yemine belli oranlarda mozaik taşı katılmalıdır. Bu, piliçlerin yem tüketimini azaltmaya yaramaktadır. Yumurtanın kalitesine de çeşitli faktörler etki etmektedir. Bu faktörler çevresel olabildiği gibi ekipmanlara da bağlı olabilmektedir. Yumurta tavukçuluğu için dikkat edilecekler başlıca bunlardır.

Getir Bayiliği Almak İçin Gerekenler

Yumurta Tavukçuluğu Kazancı

Eğer siz de yumurta tavukçuluğuna başlamayı düşünüyorsanız doğal olarak ilk merak edeceğiniz konulardan bir tanesi de bu işten ne kadar gelir edebileceğinizdir. Bunu en basit şekilde hesaplayacak olursak, bu işe 500 tavuk ile başladığınızı düşünelim. Bu 500 tavuk günde

15 koli yani 450 sağlam yumurta versin. Bu sayıyı bir ay için düşündüğümüzde tam 450 koli yani 13500 adet yumurta elde edeceksiniz. Bir koli yumurtayı 30 Türk Lirası karşılığında satmanız halinde 13500TL aylık gelire sahip olacaksınız. Bu gelirden yaklaşık 5000 TL’lik giderleri çıkarmanız halinde ise yaklaşık 8500 TL’lik geliriniz olacaktır.

Yumurta tavukçuluğu yapmak istiyorsanız yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak bu hayali gerkçekleştirebilirsiniz.

Kahve Diyarı Bayilik Şartları

Popeyes Bayilik Şartları

İddaa Bayisi Açmak ve Kar Marjı

Forum Portalı

Exit mobile version