Site icon Parasal Çözümler

Bankacılık Bölümü İş Olanakları

İçindekiler

Bankacılık Bölümü İş Olanakları

Bankacılık Bölümü İş Olanakları ; Bankacılık ile para kurumları hayatımızın bir parçasıdır. Üniversite’de Bankacılık bölümünü tercih eden kişiler 4 yıl boyunca örgün eğitim görmektedir. Aynı zamanda 2 yıllık önlisans bölümü de bulunmaktadır.

Amerikada Yaşam Koşulları Çalışma ve İş Olanakları

Bankacılık bölümü iş olanakları oldukça fazladır. Bu yüzden çoğu kişi üniversite eğitiminde Bankacılık bölümünü tercih ediyor. Bu bölümden mezun olan kişiler hesap yönetimi, kurumsal nakit yönetimi, finans yönetimi, Uluslararası Bankacılık ve kişisel para yönetimi vb. konularda çalışmaktadırlar.

4 yıllık Bankacılık bölümünü başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra hemen iş bulabilirsiniz. Türkiye’de en yüksek istihdam eden mesleklerden biri de Bankacılık’tır. Peki, finans konusunda Bankacılık ile ilgili 3 farklı bölüm bulunuyor. Bunlar;

  1. Bankacılık ve Sigortacılık (2 Yıllık Önlisans Bölümü),
  2. Uluslararası Finans ve Bankacılık (4 Yıllık Lisans Bölümü),
  3. Bankacılık ve Finans (4 Yıllık Lisans Bölümü),

Yukarıda belirttiğimiz bölümlerden mezun olan kişiler “Finans Uzmanı” olarak adlandırılır. Bankacılık bölümü’nün yanı sıra yukarıda belirttiğimiz bölümler alternatif bölümlerdir. Bu bölümlerde asıl amaç bankalar, finans ile ilgili özel kurumlar ve şirketlerin finans departmanında çalışacak personeller eğitmektedir.

Bankacılık Bölümü İş Olanakları

Bankacılık Bölümü Dersleri

Bankacılık bölümü dersleri nelerdir? sorusu genellikle bu bölümü tercih edecek kişiler merak etmektedir. Derslerin seviyesi orta ve ağırdır. Finans ile ilgili bir bölüm olduğu için çoğu derste başarılı olmanız gerekir. Sizlere Bankacılık bölümü’nde verilen derslerden bahsedeceğiz.

Bankacılık Bölümü Mezunu İş İmkanları Nelerdir?

4 yıllık Bankacılık bölümünü başarılı bir şekilde bitiren kişiler hem devlet bankaları finans departmanı hem de özel bankaların finans departmanında çalışabilir. Aynı zamanda mezun kişiler Bankalar da farklı pozisyonlar da çalışabilir. Bunların yanı sıra Bankacılık bölümü mezunu bir kişi finans danışmanı olarak da çalışabilir.

Sermaye ve mal sahibi danışmanlara hizmet vermektedir. Bu danışmanların varlıklarını doğru ve verimli kullanması bakımından hizmet vermektedir.

Bankacılık bölümü mezunları özel denetim şirketleri’nin muhasebe departmanında çalışabilir. Aynı zamanda şirketlerin muhasebe departmanı’ndan da iş olanakları bulabilirsiniz.

Ticari Taksiler Ne Kadar Kazanıyor Ticari Taksi Plakası Ne Kadar

Bankacılık Bölümü Mezunları Görevleri Nelerdir?

Bankacılık bölümü’nden mezun olan Bankacı görevleri aşağıda yer alıyor.

Yönetmen Olmak İçin Gerekenler Yönetmen Maaşları

Anestezi Teknikeri ve Maaşları Ne Kadar

Forum Portalı

Exit mobile version