Yurtdışında Çalışmak

Yurt Dışında Çalışmak İçin Nereye Başvurmalıyım?

Yurt Dışında Çalışmak İçin Nereye Başvurmalıyım?

Yurt dışında çalışmak terimi çok fazla şey ifade etmektedir. Nereye gideceğinize, kimin için çalıştığınıza ve kalmayı planladığınız süreye bağlı olarak; yurt dışında çalışma süreci değişecektir. Yurtdışında çalışmanın en iyi yolunu belirlerken, ilgili tüm detayları düşünmek önemlidir.

İçindekiler

Yurt Dışında Çalışırken Yaşla İlgili Hususlar

Genellikle yaş bir sayıdan başka bir şey değildir, ancak yurtdışında çalışmak söz konusu olduğunda bazen seçeneklerinizi sınırlayabilir. Kurallardan biri, yurt dışında çalışmak için her zaman vizeye ihtiyacınız olacak olmasıdır. Pasaportunuzdan sonra, vizeniz yasal olarak istediğiniz ülkede çalışmanın ve kalmanın anahtarıdır.

Üniversiteden sonra farklı bir ülkede çalışmanın birçok yolu vardır. Ne yapmak istediğinizi tam olarak bilmiyor olsanız bile, yurtdışında çalışmak harika bir fikirdir. Bu durumda yurtdışında çalışmanın en iyi yolu, Work and Holiday vizesi almaktır. Sonrasında LinkedIn veya Neuvoo gibi siteleri kullanarak iş fırsatları bulabilir ve seyahat ettiğiniz ülkede seçtiğiniz işe doğrudan başlayabilirsiniz. Bu vizeye başvurabilmeniz için ise 28 yaşını doldurmamış olmanız gerektiğini unutmayın.

Yurt dışında çalışmak için nereye başvurmalı?

Bir Ajans / Program Sağlayıcısı Aracılığıyla Başvurma

Program sağlayıcıları, nerede olduklarına bakılmaksızın, dünya çapında çok çeşitli çalışma, staj ve gönüllülük bazında yurtdışı fırsatları sunar. Bu gibi acenteler süreç boyunca iş bulmadan vize başvurusuna kadar her şeyi çözmenize yardımcı olur. Ajanstan ajansa değişen bir ücret karşılığında vize, rehberlik ve işe yerleştirme gibi konularda yardım alabilirsiniz. Süreçte bir organizatöre ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, yurt dışında çalışmak en iyi yollardan biri ajanslardan destek almaktır.

Ajans çalışanları yurtdışına gidişinizi pürüzsüz hale getirmek için çalışırlar. Vize almanıza, ehliyetinize, sağlık sigortanıza, hatta ihtiyacınız olursa uluslararası bir banka hesabı açmanıza yardımcı olurlar. Yurtdışında ilk kez çalışacaksanız, atlayabileceğiniz noktalar açısından faydalı olabilir. Ancak ihtiyacınız olan desteğe bağlı olarak, bu acentelerin ücretleri yüksek olabilir.

Yurtdışına Taşındıktan Sonra İş Bulma

Hedefinize ulaşmadan önce her zaman bir işe ihtiyacınız yoktur. Kalkıp gitme imkanınız varsa, kesinlikle yapın.  İnsanların kararınızı sorgulamalarına izin vermeyin.  Gitmeden önce internet üzerinden ilgili pozisyonlara başvurmaya başlayın, işe alım uzmanlarıyla iletişim kurun. Sonrasında ise turist vizesi başvurusu yaparak gidin ve bir iş ayarlayın. Bulduğunuz firma sizin için gerekli evrakları tamamlayarak turistik vizenizin çalışma ve oturum iznine çevrilmesine yardımcı olacaktır.

Tamamen bağımsız olmak, yalnızca yeni ülkenizde kendi yolunuzu çizmenin değil, deneyiminiz üzerinde tam kontrol sahibi olmanın kesin yoludur. Bu şekilde yurtdışına uğraşmanız gereken çok sayıda prosedürle karşı karşıya kalmanız demek olacak. Bu nedenle, stresli durumlardan kaçınmak istiyorsanız, bu yolla yurt dışında çalışmak istemeyebilirsiniz.

Gönüllü Olarak Yurt Dışında Çalışmak

Becerikli olduğunuz konuda Dünya’nın her yerinden insanlara tutkuyla yardımcı olabilirsiniz. Seyahate ek olarak, önemli ve anlamlı bir şeyin parçası olursunuz. Bir gönüllü olarak, bu çalışma deneyimleri için cüzi bir ödenek alırsınız. Ancak topluluklara yardımcı olmak, problem çözme ve kültürlerarası iletişim kurmak için yaptığınız çalışmalar, alacağınız herhangi bir maaştan daha değerli olan deneyimlerdir. Üniversiteden sonra yurt dışında çalışmak için gönüllülük kesinlikle en iyi yollardan biridir.

Yurt dışında gönüllü olarak çevrenizdeki dünyayı gerçekten tanıyabilirsiniz. Bu yolla yerlileri, kültürü ve dili daha yakından öğrenebilirsiniz. Sadece kendinizi bu toplulukların arasına bırakarak, olumlu bir değişime gerçekten bir etki ve yardım sağlayabilirsiniz. Öte yandan, herkese yardımcı olamayacağınız gerçeğini kabul etmelisiniz. Çabalarınız her zaman takdir edilecek olsa da, gerçek değişim zaman alır ve gönüllü olarak yurt dışında çalışmak karmaşık bir süreç olabilir.

Makalemizde yurt dışı iş başvurusunda yapmak isteyenler için yurt dşıında çalışmak için nereye başvurmalıyım? sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Daha fazla detaylı bilgi için yorum bölümüne sorularınızı yazabilirsiniz.

İnşaat İşçisi Olarak Yurt Dışında Çalışmak

Yurt Dışında Faaliyet Gösteren Türk Firmaları

3 Yorum

  1. 2005 senesinden beri depo lojistik faaliyeti yürüten firmalarda çalışmaktayım
    Forklift RTE personeli olarak görevler aldım
    El terminali gibi cihazları kullanıyorum
    Microsoft bilgisayar kullanımım iyi derecededir
    As 400 micro gibi yazılım programlarını biliyorum
    Ortaokulu dışarıdan okudum
    Src2 ve 4 e sahibim
    Bransimda iş aarmaktayim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu