Bijuteri Dükkanı Açmak Yatırım Maliyeti ve Kâr Marj
Bijuteri dükkanı açmak için detaylı bilgilere sahip olmak için doğru adrestesiniz. Platformumuz üzerinden Bijuteri dükkanı maliyeti ve Bijuteri dükkanının kâr marjı hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz. Ayrıca Bijuteri dükkanı açmak isteyen herkese ilk aşamasından, son aşamasına kadar güncel bilgileri sizlere sunacağız.
Bijuteri dükkanı; temel olarak hediyelik eşya, takı, toka, tasarım, kolye, bileklik, yüzük, çanta ve parfüm gibi ihtiyaçların satıldığı dükkan/işyeri olarak nitelendirilmektedir. Bijuteri dükkanları, kişisel bakım ürünleri de satmaktadırlar. Ayrıca kulak delme, burun delme ve kaş delme gibi işlemleri de gerçekleştirmektedirler.
İçindekiler
Türkiye’de Bijuteri Piyasası
Türkiye, Bijuteri piyasası olarak oldukça aktiftir. Geçtiğimiz yıllarda kayıtlara geçen resmi faturalar; 1 yıl içerisinde ortalama 1 ila 1,5 Milyar Türk Lirası satış işlemi gerçekleşmiştir. Paylaşılan bilgiler, sadece resmi faturaları dayanak göstermektedir. Bunun dışında online olarak satılan Bijuteri ürünlerinin birçoğu kayıtlara geçmemektedir. Bu koşulları ve diğer istisnai koşulları ön plana koyarsak; Türkiye’de 365 günde ortalama 2 Milyar Türk Lirası satış gerçekleşmektedir. Bu sayı bizlere, bijuteri sektörü hakkında oldukça detaylı bilgi vermektedir. Veriler ile yola çıktığımız bijuteri dükkanı açmak oldukça kârlı bir iş olacaktır.
Türkiye’de hediyelik eşya dükkan sayısı ortalama 15.000 ila 30.000 adet arasında olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca online olarak da bu ürünlerin satışları yapan birey/kurum işyerleri ayrı tutulmaktadır. Türkiye’de bijuteri piyasasına satıcı açısından baktığımızda oldukça hareketli olduğunu görmekteyiz. Bu durum; bijuteri dükkanı açmak isteyen işyeri adaylarına oldukça önemli bilgiler vermektedir. Arz – talep ilişkisine de bakıldığı taktirde oldukça yoğun bir talep olduğunu belirtmekte fayda var.
Bijuteri Dükkanı Açmak İçin Resmi Belgeler Nelerdir?
Bijuteri dükkanı açmak için ilk olarak resmi belgelere ihtiyacınız vardır. Belirtilen resmi belgeler, Türkiye’de legal olarak satış – alış yapmanıza olanak sağlayacaktır. Bijüteri dükkanı açmak için istenilen belgeleri, işyerini açacağınız bölgeye bağlı olan Belediye’ye iletmeniz gerekmektedir. Belgeleri, talep eden resmi merci de Belediyelerdir. Bijuteri dükkanı açmak için gerekli belgeler ise şu şekildedir:
- Nüfus cüzdanı sureti
- 2 adet vesikalık fotoğraf
- İşyeri tapu fotokopisi ve kira kontratı
- Vergi levha fotokopisi
- İlgili esnaf odası ya da Tecim odası kaydı fotokopisi. Bu belgeyi almanız için işyerinizi açacağınız kentteki esnaf odalarına başvurmanız gerekir
- Sigorta ya da Bağkur belgesi. İşyeri açacak birey, emekli ise emekli olduğunu belirten SGK belgesi
- İşyerinin su abonesi olduğunu belirten belge
- Onaylanmış yangın raporu
- İmza Sirküsü
- İşyeri sahibinin güncel sabıka kaydı
Yukarıda sizlerle paylaşılan belgeleri, resmi mercilere iletmeniz halinde; herhangi bir hukuksal sorun yaşamayacaksınız. Ayrıca bijuteri dükkanı açmak için herhangi bir sertifika, eğitim diploması gibi belgeler istenilmemektedir. Bu sayede bijuteri dükkanı açmak isteyen her birey, işyerini açabilmektedir.
Bijuteri Dükkanı Nasıl Açılır?
Bijuteri dükkanı açmak için tamamen kendinize güvendiğinizden emin olmanız gereklidir. Kendinizden eminseniz, işyerini açacağınız bölgede bijuteri dükkanları olup, olmadığı araştırmasına girebilirsiniz. Bu sırada resmi prosedürleri de halletmenizde fayda var. Bijuteri dükkanı nasıl açılır? Sorusunun cevabını detaylıca listeleyelim:
-
Doğu Konumda Dükkan
İlk olarak, ürünlerinizi satacağınız bijuteri dükkanını bulmanız gerekmektedir. Bu kısım oldukça önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Açacağınız bölge’de bu işleri yapan mağazalar olup, olmadığına dikkat edin. Bijuteri ürünleri oldukça sık satılan, düşük ücretlidir. Yani insan akışının yoğun olduğu bölgeleri seçmeniz çok önemlidir. Cadde üzerinde bir dükkan olmasına dikkat edin. Sakin ve köhne bölgelerden uzak durun. İşyerinin birkaç katlı olması gibi bir ihtiyaca gerek yoktur. Bu yüzden ortalama bir dükkan sizlerin işini rahatlıkla görecektir.
-
Dekorasyon
Bijuteri dükkanı dekorasyonu, müşterilerin dikkatini çekmekte oldukça pay sahibidir. Bijuteri ürünlerinin, görsel estetiğini oldukça önemli olduğunu biliyorsunuz. Ürünlerin estetiği kadar dükkanın da dizaynına oldukça dikkat edin. Dükkanın önünde minimum 4 metrelik bir tezgah koymaya dikkat edin. Dükkanın iç kısmında şeffaf raflar kullanmanız oldukça pratiklik sağlarken, hoş bir görsel yaratacaktır. Bu sayede yoldan geçen insanların dikkatini çekecektir. Dükkanın iç dizaynını, göz zevkiniz ile üstesinden gelebilirsiniz. Aksi taktirde bir iç mimardan destek almanız, işyerinizi profesyonel gösterecektir.
-
Ürün Tedarikçisi
Ürünlerinizi satın alacağınız bir tedarikçi bulmanız gerekir. Bijuteri dükkanları için tedarikçi bulmak zor değildir. İstanbul’da yaşıyorsanız Eminönü, Tahta Kale civarlarında bulabilirsiniz. İstanbul’da yaşamıyorsanız, online olarak arayış içerisine girebilirsiniz. Firmalar, bu kanallar üzerinden de hizmet sağlamaktadır. Tek bir tedarikçi ile görüşmemeniz gerekir. Elinizden geldiği kadar birçok tedarikçi ile görüşün. Tedarikçiler sattığı ürünlerin katalogunu talep edin ve karşılaştırmalar yapın. Sonrasında size uygun fiyatta ve kalitede olduğunu düşündüğünüz tedarikçi ile anlaşma yapın.
-
Bijuteri Ürünleri
Bijuteri ürünlerinizin trend olmasına ve kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Ürünlerinizin kalitesi, görselliği, fiyatı; müşterilerin tekrardan sizin dükkanınıza gelip, gelmemesine sebep olacaktır. Bu yüzden online dünyayı sık, sık takip etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü sosyal medyada herhangi bir durumun popüler olması, bijuteri dükkanlarının ürünlerini etkilemektedir. Doğru bir sosyal takip sağlarsanız oldukça verimli sonuçlar alabilirsiniz. Ürün yelpazesinin geniş olmasına dikkat edin. Sizleri ziyaret eden bir müşterinin, aradığı ürünü sizde bulması gerektiğine dikkat edin.
-
Açılış
İşyerinizin tüm gerekliliklerini halletmeniz durumunda, açılış yapabilirsiniz. Açılış, bijuteri dükkanlarının olmazsa, olmazıdır. İşyerinizi duyurabilmeniz için oldukça önemlidir. Açılışlardan minimal olmamanızı öneriyoruz. Oldukça ses getirecek bir açılış organizasyonu geliştirmelisiniz. Bu organizasyonu gerçekleştirememeniz durumunda; organizasyon şirketlerinden destek alabilirsiniz.
-
Reklam
Bijuteri dükkanı açmanızın ardından hemen reklam çalışmalarına başlamalısınız. Elinizden geldiği kadar reklama yatırım yapmak sizlere olumlu geri dönüş sağlayacaktır. Ancak, reklam stratejinizi doğru belirlemeniz gerekiyor. Örneğin, gidip afiş bastırmak ve şehrin her yerine asmak sağlıklı olmayacaktır. Afiş çalışmasını daha çok çarşı, merkez bölgelerinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca okulların etraflarında da afiş kullanmak verimli olabilir. Online reklamı asla ihmal etmeyin. Popüler tüm sosyal medya platformlarında işyerinizin hesabını açın ve ürünlerinizi düzenli olarak paylaşın. Doğru bir strateji ve ilişki kurabilirseniz online olarak da ürünlerinizi satmanız oldukça mümkün.
Bijuteri Dükkanı Açma Maliyeti
Bijuteri dükkanı açma maliyeti tüm kalemleri ve detayları listelemenin ardından, şu şekilde bir gider tablosu çıkmaktadır:
- Dükkanın açılması için ihtiyaç olan resmi evrakların oluşturulması ( 1000 ila 5.500 ₺arası )
- Bijuteri dükkanı kirası; 500 ila 5.000 ₺ arası
- Elektrik ve Su aboneliği işlemi 250 ila 500 ₺ arası
- Bijuteri dükkanı iç dizayn, raf vb.; 1000 ila 20.000 ₺ arası
- Bijuteri ürünlerinin alımı; 3000 ila 15.000 ₺ arası
- Reklam ve açılış; 1000 ila 7.000 ₺ arası
Yukarıda paylaşılan fiyat listesi ortalamayı baz alarak oluşturulmuştur. Yani bir bijuteri dükkanı açmak için ortalama 30.000 ila 50.000 ₺ arası bir maliyet ortaya çıkmaktadır. Elbette bu fiyatı daha uygun hale getirebilir ya da daha yüksek bir skalaya getirebilirsiniz. Bu durumda da tamamen sizlerin yatırımınıza bağlıdır.
Bijuteri Dükkanı Kâr Marjı
Bijuteri dükkanı kâr marjı oldukça yüksek olduğunu belirtebiliriz. Ürünlerinizi toplu almanız ve ürünlerin üretiminin oldukça maliyetsiz olmasından kaynaklıdır. Ortalama bir bijuteri ürünü; %200 ila %500 arası bir Kâr Marjını yakalamaktadır. Yani 5 ₺ aldığını bir ürünü 15 ₺ ya da 25 ₺ arasında satabilmektesiniz. ‘’ Bijuteri dükkanı açmak kârlı mı? ‘’ diye soruyorsanız, cevabı; ‘’evet’’ Bijuteri dükkanı açmak oldukça getirisi olan bir iştir. Yanınızda herhangi bir eleman da çalıştırmamanız durumunda; ortalama 6 ila 12 ay arasında yatırım maliyetinizi sıfırlayabilirsiniz. Elbette bu süre, sizlerin satış potansiyeline bağlı olarak daha kısa ya da daha uzun sürebilmektedir.