Katar Vizesi Almak İçin Gereken Şartlar

Katar Vizesi Almak İçin Gereken Şartlar

Katar Vizesi Almak İçin Gereken Şartlar

Katar son zamanlarda turizm sektörünü geliştirmek amacıyla GCC (Körfez İşbirliği Üyeleri) ülkelerinin yanı sıra 30’dan fazla ülke için de vize muafiyeti politikası benimsiyor.

Her ne kadar turizm amaçlı verilen vize muafiyetinin yanı sıra, çalışmak için yada oturum amacı ile Katar’a gitmek isteyen kişilerden çeşitli vizeler istenmektedir.

Katar Vizesi Çeşitleri

Katar iş vizesi:

Başvuruda bulunan iş adamlarına verilir.

İş vizesi almak için, belirli ülkelerin (yukarıda sayılan ülkeler) pasaport sahiplerine direk giriş vizesi verilecektir. Tanınmış şirket veya kuruluşlar Göçmenlik Dairesine başvurmalıdır. Vizeler 2 hafta geçerlidir. Sonra 2 hafta daha uzatılabilir.  Alınacak vize, yabancıların giriş ve ikametleri ile ilgili olarak alınan karar ve yasalara tabidir.

Katar Turistik Vize:

Başvuruda bulunacak kişi Qatar Airways ile ülkeye girmiş olmalıdır. 14 Günlük vize, DOHA Havalimanı Göçmenlik Dairesinden temin edilir.

Vize 3 ayda bir yenilenebilir. Katar’a girerken veya Katar’ın yurt dışındaki elçiliklerinden vize alınabilir. Katar ve Umman için ortak giriş vizesi alınabilir. Bunun dışında üçüncü bir ülkeye girmek için, ülke girişinde yeniden vize alınmalıdır.

Aşağıda sayılan ülke vatandaşları ortak vize başvurusu yapabilir:

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda, Japonya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, İsviçre, Avusturya, İsveç, Norveç, Danimarka, Portekiz, İrlanda, Yunanistan, Finlandiya, İspanya, Monako, Vatikan, İzlanda, Andorra, San Marino, Lihtenştayn, Brunei, Singapur, Malezya, Hong Kong ve Güney Kore

Vize Başvurusu:

Tüm pasaportlar 9:30 -12:30 saatleri arasında ( Pazartesi- Perşembe günleri arasında) teslim edilmeli veya teslim alınmalıdır.

Tamamlanmış başvuru formu (okunaklı olmalıdır) para iadesi veya şirket çeki ile iade edilmeyen bir uygulama işlem ücreti ile yapılmalıdır. Nakit ödeme ya da kişisel çek kabul edilmez. Çek ‘’Katar Devleti Büyükelçiliği’’nce desteklenmelidir. Her başvuru için ayrı ödeme yapılmalıdır.

Başvuranın sunduğu pasaport, Katar’da kalmak için 6 aydan fazla bir süre için geçerli olmalı ve vize verilecek sayfaları bulunmalıdır.

Başvuru sırasında 2 adet vesikalık fotoğraf, pasaportun aslı, pasaportun ilk birkaç sayfasının 2 adet fotokopisi, iş mektubu (iş vizesi için), davet mektubu (turist vizesi için) istenmektedir. Bunların dışındaki bireysel başvurularda, vize talebinin nedenleri belirtilmelidir.

Aile Vizesi

Katar’da çalışanların ailelerini yurt dışından getirmeleri veya aile bireylerinin ikamet vizelerini yenilemek içindir.

Aile Ziyareti Vizesi

Bir aylık dönemden daha kısa süreli vizedir. Katar’da ikamet edenlerin ailelerine verilir. Bu vize Katar’da ikamet eden aile üyelerinin ziyaretlerini gerçekleştirmesi için düzenlenmiştir. Ziyaretçi kalış süresi 1 aydan daha uzun ise, birinci ayın bitimiyle birlikte ziyaretçinin tıbbi kontrolden geçmesi gereklidir. Kontrolden sonra vize, yakın aile üyeleri ve diğer akrabalar için 2-5 ay süreyle uzatılabilir.

Çoklu Giriş Vizesi

Bir yıldan fazla geçerlidir. Özel bir makam tarafından onaylanmıştır. Bireyler, şirketler ve devlet kurumları içindir.

Ortak Turist Vizesi

Daha önce bahsedilen 33 ülke için Katar sınırına varışta verilir.21 gün geçerli olup 7 gün daha uzatılabilir.

Ortak turist vizesi sahipleri Katar’da ödeme yapmadan çalışamazlar.

Yeni Doğan Vizesi

Bu vizenin süresi 3 aydan kısadır ve yeni doğan bebekler içindir. Ücretsizdir. Bebeğin pasaportu olmalı veya ismi ebeveyninin pasaportuna işlenmiş olmalıdır. Ebeveynlerin, Katar’da geçerli ikamet izni olmalıdır.

Transit Vize

Özel durumlar için uygulanır. Seyahat sırasında Katar’da 6 saatlik veya daha az ile kalış yaparak transit geçen yolcular için vize alınmaz. Fakat bazı özel durumlarda sözgelimi turistlerin Katar’da 2 gün gibi bir süre kalması gerekiyorsa, o zaman düzenlenir.

Ziyaretçiler İçin İade Vizesi

Geri dönüş vizeleri, ziyaretçilere her altı ayda bir veya yılda 2 kez ülkelerine geri dönme izni verildiği takdirde verilir.

İade İzni:

Pasaportların kaybolması durumunda verilir. Pasaportunu kaybeden kişi sponsorundan resmi bir mektup ve şirket tarafından desteklenen şirket kayıt formu kopyası getirmelidir.

Bu sayılanların dışında, GCC ülkeleri vatandaşları için uygulanan GCC Ulusal vizesi ve GCC Sakinleri Ziyareti Vizeleri adı altında verilen türde vizeler de vardır.

Katar vizesi ile ilgili aklınıza takılanları aşağıdaki yorum bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Katar’da çalışma koşulları, sosyal hayat ve iş imkanları için aşağıdaki yazıya da göz atmanızı öneririz.

Katar’da Iş Imkanları Nelerdir? Katar’da Çalışma Hayatı Ve Sosyal Hayat

Katar dışındaki ülkeler hakkında da bilgi almak isterseniz aşağıdaki başlıklara da göz atabilirsiniz;

Kırgızistan’da Çalışmak, Yaşam – Iş Kurmak

Kazakistan’da Yaşam Nasıldır? Kazakistan’da Iş Imkanları Nelerdir?

Cezayir’de Çalışmak Için 8 Neden

Suudi Arabistan Iş Imkanları Nelerdir?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
Forex Nedir? Forex Yatırımı Nasıl Yapılır? Forex Nedir? Forex ülkelerin para birimlerinin karşılıklı olarak alınıp satıldığı, değerinin belirlendiği bir döviz piyasasıdır. Global forex piyasası günlük 6 trilyon dolar işlem hacmiyle, dünyada likiditesi en yüksek finansal piyasadır. Forex sözlük anlamı olarak, Foreign Exchange...
Kırtasiye Dükkanı Açmak. Yatırım Maliyeti ve Kar marjı Kırtasiye, öğrencilerin çoğunlukta olduğu ülkelerde önemli bir iş koludur. Ülkemiz dünya üzerinde en fazla lise ve ilkokul çağında öğrenciye sahip ülkelerden bir tanesidir. Özellikle okulların, devlet dairlerinin yakınında açılacak kırtasiye işletmeleri büyük...
Kuruyemiş Dükkanı Açmak. Yatırım Maliyeti ve Kar marjı Genellikle akşamları daha çok tüketime açık olan kuruyemiş sektörü insanların vazgeçemediği bir atıştırmalık türü olarak hayatımızda yer edinmiştir. Özellikle kuru meyvelerin sağlık açısından yararlı olması daha çok tüketilmesine neden olmaktır. Çerezler, şeker...
Kuaförler günümüzde çok tercih edilen bakım merkezleridir. Geçmişten günümüze kuaförler insan hayatında geniş bir yer kapsamaktadır. Sizler de kuaför açma gibi bir düşüncede iseniz, gerekli belge ve prosedür detaylarını aşağıdaki maddeler eşliğinde öğrenebilirsiniz. Bayan Kuaförü Açmak İçin Gerekli Belge Ve...
Oyuncakçı Dükkanı Açmak. Yatırım Maliyeti ve Kar marjı Günümüz iş kollarının çeşitliliğine bakıldığında birçok yeni sektör ortaya çıkmış durumda. Sektördeki bu çeşitlenme her ne kadar son birkaç yılda olsa da aslında hiç değişmeyen birkaç teme üzerine kurulu. Temeli oluşturan bu...
Cafe Açmak. Yatırım Maliyeti ve Kar marjı Birçok insanın hayalinde küçük bir cafe açmak, sıcak bir ortam eşliğinde müşterileri ile ilgilenmek vardır. Ülkemizde son yıllarda bu alan üzerinde farklı konseptlerde kafeler açılmaktadır. Atölye-cafe, kahve dükkânı, yiyecek ve içeceklerin bir arada...
Almanya Göçmenlik Şartları. Almanya’ya İltica Etmek Merkez Avrupa’da yer alan sanayinin madeni olan Almanya’ya göç etmek, orada yaşayıp günümüz dünyasında standart üzeri bir yaşam sürmek isteyen çok fazla insan bulunmaktadır. Yaşadığı ülkeden başka bir ülkeye göç etmek veya yerleşmek sanıldığı...
Çocuk Oyun Merkezi Açmak. Yatırım Maliyeti ve Kar Marjı Çocuk Oyun Merkezi Açmak İnsanlar, günlük yaşamlarında sosyalleşmek adına sinemaya ya da alışveriş merkezlerine giderek zaman geçirmektedir. Hemen hemen herkes, bu gibi yerlerde yer alan çocuk oyun merkezleri ile karşılaşmıştır. Bu...
Kazakistan’da Üniversite Okumak ve Üniversite Fiyatları Kazakistan’da eğitim sektörü, ülkenin bağımsızlığının ilk günlerinden itibaren tüm hızıyla hem Kazakistan halkına, hem de başka ülkelerden gelen insanlara eğitim verilmesiyle gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Kazakistan Cumhurbaşkanı N. Nazarbayev, eğitim siteminin, ülkenin büyümesi...
Katar Vizesi Almak İçin Gereken Şartlar Katar son zamanlarda turizm sektörünü geliştirmek amacıyla GCC (Körfez İşbirliği Üyeleri) ülkelerinin yanı sıra 30’dan fazla ülke için de vize muafiyeti politikası benimsiyor. Her ne kadar turizm amaçlı verilen vize muafiyetinin yanı sıra, çalışmak...