Fatura Ödeme Merkezi Açmak
Fatura Ödeme Merkezi açmak ne kadara mal olur? İzlenmesi gereken prosedürler nelerdir?
Çok sayıda noktada yer alan fatura ödeme merkezi günlük yaşamda kolaylık sağlayan ve insanlar tarafından talep gören noktalar arasında yer alır.
Talebin fazla olmasından ötürü fatura ödeme merkezi açmak pek çok insanın öncelikleri arasında yer alır. Son dönemlerinde iş hacminde önemli gelişmeler yaşanan bu merkezler gün geçtikçe daha fazla ciro elde etmektedir. Ancak insanlarda meydana gelen dolandırıcılık anlayışını kırmak amacıyla bu merkezler için bayilik yöntemiyle çalışılması tavsiye edilir. Bireysel iş yeri ya da bayilik şeklinde açılabilecek fatura ödeme merkezi için belli şartların sağlanıyor olması gerekir. Bu tarz yerler için insan akışının fazla olduğu ve yaklaşık 15 – 20 metrekare alanlar tercih edilmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere ödeme merkezleri için çok büyük dükkanlara gerek yoktur.
İçindekiler
Fatura Ödeme Ve Tahsilat Merkezi Açmak
Fatura ödeme ve tahsilat merkezi açılacağından öncelikle insanların güvenini kazanmak gerekir. Bu tarz merkezler önceleri şikayet olarak olumsuz izlenime sebep olduğundan bunu tersine çevirmek adına çalışmalar yapılmalıdır. Merkez açıldığında müşterilerin ödemeleri sorunsuz ve pratik şekilde alınabilmelidir. Genelde insanlar fatura ödemelerini son gün yaptığından kurulacak sistemin buna uygun olması önemlidir.
Ödeme merkezinin ulaşılabilir durumda olması insanlar açısından avantaj sağlayacaktır. Bu amaçla internet sitesi, sosyal medya hesapları açılabilir ve telefonlar sürekli bağlanılabilir şekilde tutulabilir. Bunun yanı sıra kartvizit basılmalı ve bunlar mümkün olduğunca fazla kişiye ulaştırılmalıdır.
Fatura Ödeme Merkezi Açmak Mantıklı Mı?
Fatura ödeme merkezi açmak mantıklı mı sorusunun yanıtı çok sayıda insan tarafından merak edilmektedir. Genellikle bu tarz yerlerde çalışanların düşük ücretler karşılığında hizmet verdiği düşünülür. Oysa işi arka planı biraz daha farklı olup fatura başına alınan 1 ya da 2 liralık komisyonlarla birlikte aylık tahsil edilen fatura sayılarının toplan tutarı ciddi rakamlara ulaşabilir. Bu açıdan bakıldığında fatura ödeme merkezinin aylık kar marjı yaklaşık 15 bin lira civarındadır. Dolayısıyla bu tarz merkezleri açmak çoğunlukla mantıklı olarak görülür. Gelen müşterinin çevresine dağılımı kolay olduğundan ödeme merkezlerinin müşteri portföyü kısa süre içerisinde genişlemektedir. Gelen her müşteriyi güler yüzle ve ikramla karşılamak bu artışın daha çabuk olmasını sağlayacaktır. Buna ilaveten reklam kampanyalarını sıkı tutmak da işe yarar sonuçlar sunmaktadır.
Fatura Ödeme Merkezi Nasıl Açılır?
Fatura ödeme merkezi nasıl açılır diye bakıldığında öncelikle bunun için bağlı bulunan il ya da ilçe belediyesine gidilerek ilgili kiralanan dükkanın ruhsatını almak gerekir. Daha sonra bağlı olunan vergi dairesine gidilip vergi levhası alınır. Bu gibi resmi işler halledildikten sonra dükkanın kurulum evresine geçilebilir.
Fatura ödeme merkezi kurulumu için genellikle en az iki tane bilgisayar, pos cihazları, aktif internet bağlantısı, birkaç tane müşteri koltuğu, bilgilendirme katalogları gibi malzemelere ihtiyaç vardır. Bunların sayısı sermayeye bağlı olarak arttırılabilir. Genelde en az bir kişi bilgisayar başında tahsilatları hallederken bir kişi de manuel olarak yapılması gereken ödemeleri gerçekleştirir. Her kurumun ödemesi online sistem üzerinden yapılamadığından elden tahsilat için merkez bünyesinde bir kişinin görevlendirilmesi gerekir. Görsel düzen müşterilerde iyi bir izlenim bırakmak açısından önemli olduğu için bunların hiçbiri ihmal edilmemelidir.
Fatura Ödeme Merkezi Kar Marjı Ne Kadardır?
Fatura ödeme merkezi kar marjı yapılacak olan tahsilatların sayısına göre farklılık gösterir. İşlek yani insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda bulunan merkezlerin aylık geliri minimum on beş bin lira olarak ifade edilir. Yapılacak her tahsilat için bir ya da iki lira tahsilat bedeli alınması kar marjının artmansa katkıda bulunmaktadır. Bu tarz ödeme merkezlerinin müşteri sayısı hızlı şekilde arttığından buna bağlı olarak aylık elde edilecek kar da artış göstermektedir. Müşterilerin her zaman merkeze ulaşabilir durumda olması marjın artmasına katkıda bulunmaktadır. Tercih edilen konuma bağlı olarak günlük ortalama 200 tane fatura tahsil edilebilir. Bu sayıyı artırmak mümkündür.
Fatura Ödeme Merkezi Açma İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Fatura ödeme merkezi açılışı için gerekli belgeler dükkan açmak için gerekenler ile benzer şekilde ilerlemektedir. Buna göre belgeler arasında adli sicil kaydı belgesi, son on beş gün içerisinde alınmış olan ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküsü, vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil / oda kayıt, tapu örneği ya da kira kontratı, Findeks raporu gibi belgeler yer almaktadır. Bunların her birinin eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olması merkezin açılması bakımından önem taşımaktadır.
Fatura Ödeme Merkezi Bayiliği Ne Kazandırır?
Fatura ödeme merkezi bayiliği ne kazandırır diye araştırıldığında merkezlerin ödeyecekleri her fatura üzerinden ortalama iki lira komisyon aldığı görülür. Ne kadar fazla fatura ödenirse elde edilecek kazanç da o kadar fazla olmaktadır. Bu merkezlerin ulaşacağı kazanç komisyonlara göre belirlenir. Ödeme yapılacak telefon, su, internet, doğalgaz ve elektrik faturaları için her biri ayrı ayrı olmak üzere komisyon alınabilir. Dükkan için seçilen konum doğru olduğu takdirde ulaşılacak kazanç her zaman daha fazla olacaktır.
Fatura Ödeme Merkezi Bayiliği
Fatura ödeme merkezi bayiliği şeklinde hizmet vermek isteyenlerin gerekli koşulları yerine getiriyor olmaları gerekir. Genellikle pek çok dükkana kıyasla ödeme merkezi kurulumu için gerekli olan sermaye daha azdır. Bununla ilgili bilgilendirme yapılan bayilik görüşmelerinde gerçekleştirilir. Bayilik kapsamında tüm faturaların ödemesi için destek veriliyor olması her zaman yüksek kar marjını da beraberinde getirecektir. Güven esaslı olacak şekilde kurulan bayiler potansiyel müşterilerini keşfederek ve onları daimi müşteriye dönüştürerek başarılı bir şekilde yoluna devam etmektedir. Bu iş için özellikle özgüveni yüksek ve akıcı konuşma yeteneği bulunan kişiler tercih edilmelidir.
Tahtakaleden Ne Alıp Satabilirim?