İş Fikirleri
Trend

Pet Shop Dükkanı Açmak-Maliyet-Gerekli Belgeler 2022

Pet Shop Dükkanı Açmak : Eğer ev hayvanlarını seviyor ve işinizi bu şekilde yürütmeyi düşünüyorsanız size mantıklı gelebilir.

Evcil hayvanlar için aldığımız tüm ürünlerin bulunduğu yere “Pet Shop” denilmektedir. İnsanlar, evcil hayvanları için gerekli olanları, Pet Shoplara giderek alırlar.  Pet Shop İşletmesinde (başta mama ve diğer evcil hayvan gereçleri) bulunmaktadır. Pet Shoplarda genelde; köpek, kedi, kuşlar, balıklar ve diğer memeli hayvanların satışı yapılmaktadır.

Özellikle hayvanlara ilgisi olan, hayvanlar ile ilgilenmekten keyif alan ve bu işi ticarete dökmek isteyen girişimciler için tercih edilen ve ülkemizde oldukça olumlu şekilde sonuçlar veren bir iş fikridir. Son dönemlerde evlerde ağırlıklı olarak beslenen papağan ve muhabbet kuşları hayvan besleme kültürünü hayatımıza sokmuştur. Neredeyse her evde bir muhabbet kuşu, papağan veya diğer evcil hayvanlar bulunmaktadır. Durum böyleyken pet shop dükkanı açmak karlı bir iş izlenimi vermektedir. Bu sebeple risk noktasında da girişimciye rahat bir nefes aldıracak iş koludur.

İçindekiler

PetShop Açmak İstiyorum? Reklam Gerekli mi?

İşletmeler için reklam olmazsa olmazdır. Burada, internetin önemi büyüktür, sosyal ağlarda ücretsiz ürün tanıtımları yapabilirsiniz. İnternet kullanımının yaygınlaştığı günümüzde işletmeniz için az masraflı ücretsiz reklamlarla “Pet Shop İşletmenizi” geniş müşteri kitlelerine tanıtabilirsiniz.

Günümüz koşullarında internet üzerinden reklam vermek oldukça avantajlıdır. Bunu yapamayan işletme sahipleri için ise, el ilanları gibi daha az bütçeli reklamları öneririm. Bu iş, sabır işidir, sattığınız canlı hayvanlar hakkında daha çok bilgilenin. Mümkünse yakınlarınızda bir Veteriner Hekim bulunması sizin içinde avantajlı olacaktır. Takıldığınız konularda Veteriner Hekime sorabilirsiniz, sattığınız canlı hayvanlar için müşterilerinize daha açıklayıcı yanıtlar verebilirsiniz.

Pet Shop Dükkanı Açmak İçin Gerekli Eğitimler Nelerdir?

Bu tür kurslara katılabilmeniz için ilkokul mezunu olmanız yeterlidir. Bir bedensel engelinizin bulunmaması, bu işi yapabilecek güçte olmanız beklenir. Kursun sonunda alacağınız sertifikayla “Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı” işe başlamaya hazırsınızdır. Yine belediyelerde ücretsiz hayvan bakımı kursları düzenleniyor, takip edebilir ve onlara da katılabilirsiniz. Bu kursun süresi yaklaşık 60 saattir.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda belirtilen sertifikaya sahip olan kişiler Pet Shop İşletmesi açabilir. Bu sertifika; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Veteriner Hekimleri Odası tarafından düzenlenen kurslardan edinilebilir.

Evcil hayvanlar üzerine daha önceden eğitimler almamışsanız, size bu eğitimleri veren meslek kuruluşlarına başvurmanızda fayda var. Bu sayede kendinizi bu alanda geliştirebilirsiniz. Kursun genelinde; kedi ve köpek bakımları, kedi köpeklerin beslenmesi hakkında bilgilenirsiniz ve hayvan eğitimiyle ilgili bakış açınızı geliştirebilirsiniz.

Pet Shop Dükkanı Açmak
Pet Shop Dükkanı Açmak

Petshop Açmak İçin Gerekli Belgeler

Petshop dükkanı açmak için girişimcilerin birtakım belgeleri temin ve ibraz etme zorunlulukları bulunmaktadır. Bu belgeler bulunulan ilin veteriner hekimler odası tarafından belirlenerek ilden ile değişkenlik göstermektedir.

  • Yangın, deprem ve benzeri doğal felaketlere karşı önlem alındığına dair itfaiye raporu
  • İş yeri açmak üzerine yazılacak ve ilgili kuruma iletilecek dilekçe
  • İş yerinin iç dizaynı ve dış mekandan yana krokisinin çizimi ve onaylı bir proje.
  • Veteriner hekimler odasından alınacak oda kayıt belgesi ve sorumlu bir veteriner hekim ile yapılmış 1 yıllık noter anlaşması.

Bu belgeler temin edildiği taktirde, uygun bulunması durumunda girişimcinin iş yeri açmasında herhangi bir problem görülmediği takdirde direkt olarak satış işlemine başlanabilir.

Pet Shop Dükkanı Açma Maliyeti

Pet Shop işletmek, emek ve para harcamanız gereken bir yatırımdır. Harcadığınız emek ve zamanın karşılığını alabilmeniz için; riskleri en aza indirmeli, planlama yapmalı ve işinizin ayrıntılarını iyi bilmelisiniz, bu da başarı oranınızı yükselterek ulaşacağınız rakamsal büyümeyi getirecektir.

Petshop dükkanı açmak, düşük bütçe ile yapılabilecek en uygun iş fikirleri arasındadır. Yani maliyet açısından girişimciyi zorlamayan ve avantajlar sağlayan bir iş fikridir. Genel maliyet açısından bakıldığı zaman. Ortalama büyüklükte ve ülkemizde en sık tercih edilen evcil hayvanları barındıran bir petshop dükkanı, yaklaşık olarak 60.000 ila 250.000 TL arasında bir maliyet ile açılmaktadır. Ortalama 150 m2 bir dükkanın aylık kirası bulunduğu il veya bölgeye bağlı değişkenlik göstermekle beraber 4.000 TL’den başlamaktadır. İçerisinde bulunan hayvanlar ve başta dekorasyon maliyeti olmak üzere girişimcinin hedefine bağlı olarak bir maliyet belirlenmektedir.

Pet Shop Dükkanı Kar Marjı

Petshop dükkânı, uzun vadede kazanım sağlayan ve sabır gerektiren bir işletme çeşididir. Gerekli reklam, satış, pazarlama ve halkla ilişikler noktasında uyum sağlama süreci sonrasında ulunduğunuz bölgeye göre bir petshop dükkanı size aylık ortalama masrafların dışında 2 bin ila 3 bin tl kazanç sağlayacaktır. Ancak bu rakamlar, dükkandaki çeşitliliğe, müşteri ilişkilerine ve satış odaklı pazarlama yöntemlerinize bağlı olarak artış veya azalış gösterebilir. Tabi her ay üreme yolu ile sayısı artacak olan hayvanlar kazancınıza büyük oranda etki edecektir.

Pet Shop işletmesi, temel gıda malzemeleri (Köpek maması, kedi bisküvisi vb.), evcil hayvanlar için (kafesler, yataklar vb.) maliyetli ürünlerin stoklanmasını istediğinden oldukça maliyetli bir iştir. Kısa sürede kâr beklentisi olmamalı, sabırlı ve ekonomi yaparak gün ve gün ilerlenmesi gerekir. Sonrasında yukarıda belirtilen ana sermayeyi ortalama 2 yıl içerisinde çıkararak bundan sonraki aylarda kâra geçebilirsiniz.

Petshop Dükkânı Açmanın Avantajları

Petshop dükkanı açmak bir hobi ile ticaretin bir arada yürütülmesine olanak sağladığından dolayı, hayvan sever girişimcilerin keyifle yapacakları bir iştir. Aynı zamanda hayvanların üreyerek çoğalma imkanı da kar yönünden oldukça çekici bir faktördür. Bu faktörler beraberinde karlı verimli bir satış işlemi vaadetmektedir.

Petshop Dükkanı Açmanın Dezavantajları

Her iş kolunda olduğu petshop dükkanı açmak fikrinde de birtakım olumsuz ve riskli durumlar mevcut olmaktadır. Bu durumların en başında yeterli yaşam koşulları sağlanamayan evcil hayvanların ölümü olarak gözlemlenir. Ayrıca ithal olarak getirilen değerli kuş türleri ve diğer cinste hayvanların kaybı da satıcıyı büyük zarara uğratmaktadır.

Bir diğer olumsuz yön ise yem fiyatlarının yüksekliğidir. Girişimci yemi ne kadar pahalı fiyata alırsa kâr oranı da o derecede düşüş göstermektedir.

Pet Shop Dükkanı Açmak İsteyenler İçin Ek Bilgiler

Pet Shop için finansal zorluklar yaşadığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Burada, size, bankalar veya KOSGEB aracılığı ile kredilerden faydalanabilirsiniz. Faiz oranlarının düşük olduğu, vadesi uzun kredi seçeneklerine yönelmenizde fayda var. Uzun vadeli kredi çekmenizde yarar olacaktır. Size ve işletmenize kar olarak dönüşü 5-6 ay içerisinde olacaktır. KOSGEB’e başvurmanız avantajlıdır, burada 0 faizli kredilerde işletmenizin geleceği ve iş yerinizin finansal yapılanmasında faydalı olur.

Pet Shop İşinde Başarılı Olmanız İçin Neler Yapmanız Gerekir?

İşletmeniz mümkünse ana caddede, kalabalık bir sokakta olmalıdır. Bu daha fazla müşteri anlamına gelir. İnternette satış yaparak daha çok müşteri çekme şansınız olacaktır. İş yerinize ait ismi, internet üzerinden görsellerle tanıtımını yaptığınızda yüksek gelir ve müşteri sayısını artırmak bakımından önemlidir. İnternet artık her yerde var gibi, ülkemizde akıllı telefonu olmayan hane sayısı hızla azalmaktadır. Sosyal medya üzerinden, ister ücretsiz ya da ücretli tanıtımlar yapmayı unutmayınız.

Genellikle evcil hayvanların yasak olduğu bir bölgede petshop dükkânı açmak oldukça saçma bir fikir olacağı gibi girişimciyi de zarara uğratmaktadır.

Ancak diğer taraftan gözlem yapılarak hayvan sever insanların bol miktarda bulunduğu semtler veya mahalleler tercih sebebi olarak belirlenerek gelecek adına olumlu adımlar atılmış olur.

Bir diğer bilgi gerektiren mesele ise, hayvanların ithal edilme ve yetiştirilme durumudur. Eğer satılacak evcil hayvanlar ağırlıklı olarak yurt dışından getirilecekse gerekli bilgi sağlanmalı ve ticaret yapılacak şahıslarla birebir iletişim ortamı hazırlanmalıdır.

Pet Shop dükkanı açmak ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz bize aşağıdaki yorum bölümünden yazabilirsiniz.

İş Bulma İmkanı Yüksek Meslekler

Kuru Temizleme Dükkanı Açmak

Forum Portalı

5 Yorum

  1. bende acmayi düşünüyorum her turlu bilgi ve tavsiyeye ihtiyacim var yardimci olursaniz sevinirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu