Ciğerci Açmak
Yiyecek ve içecek sektörü insan hayatının devam ettiği süre boyunca her zaman ihtiyaç duyulan yapıya sahiptir. Elbette satacağınız gıdanın hitabı ve müşteri potansiyeli çok önemli olurken hijyende ön plana çıkmaktadır. Hızlı hazırlanması ve kısa sürede servis edilmesi ile dikkat çeken ciğer herkes tarafından sevilmemektedir. Fakat öyle müdavimleri vardır ki en iyi ciğerci için kilometrelerce yol gider. Bu durumu düşündüğünüzde ciğerci açmak mantıklı gibi gelecektir.
Doğru mekan, doğru malzeme ve kaliteli hizmet sayesinde ciğerci dükkanınız beklentilerin üzerinde geliri size sunabilir. Ciğer denildiğinde akla gelmeniz ilk etapta zor olsa da istenildiğinde başarılamayacak hiçbir şey yoktur. Sizde ünlü bir ciğerci olabilir ve lezzetinizde adınızdan söz ettirebilirsiniz. Yüksek getirisi ile dikkat çekmesinden dolayı yeni iş alanlarına yönelmek isteyenler ciğerci dükkanı açmak istiyorum diyor. Bu hususta elbette araştırma yapmak ve yatırımı doğru şekilde planlamak gerekir.
İş yerinizi nereye kuracağınız çok önemli olurken yakın çevrede ciğer satan meşhur bir yer var ise oradan uzak durmak daha mantıklı olacaktır. Zira siz ne kadar iyi hizmet sunsanız da tutunmanız kolay olmayacaktır. Müşteri potansiyelinizi ihtiyacın fazla olduğu alanlarda ararsanız sonuç dilediğiniz düzeyde olacaktır.
Ciğerci Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Ciğerci dükkanının nereye kuracağınız konusunda net kararı verdikten sonra bu hususta resmi işlemleri çözüme kavuşturmalısınız. Mekan belli, iş yeri tamam, kira sözleşmesi de tamamsa dükkanı hizmete sunabilmeniz için maliyeye kaydınızı yaptırıp vergi levhasını almalısınız. Ciğerci açmak için belediyeden de ruhsat almanız gerektiğini unutmamalısınız.
Planınızı sermayenize göre yapmaya özen gösterseniz de boşa bağlanacak türden yatırım yapmamaya özen göstermelisiniz. Ciğerci dükkanı açmak için gerekenler listesini mutlaka yapmalı ve resmi işlemlere de önem vermelisiniz. Dükkanın malzemesinden tutunda iç dekorasyona kadar her şeyi düşünüp planlamamak önemli olsa da resmi konularda sıkıntı yaşamamalısınız. Herhangi bir sorun yaşamama adına ciğerci dükkanı açmak için gerekli belgeler temin edilmelidir. Bu belgeler ise şu şekildedir;
- Başvuru sahibine ait kimlik fotokopisi,
- 2 adet güncel hali yansıtan fotoğraf,
- İkametgah ilmühaberi ibrazı,
- Dükkanın açılacağı yapı ile alakalı izin belgesi,
- Kira sözleşmesinin nüshası ibraz edilmelidir. Aslının veya noter tasdikli suretinin sunulması,
- Esnaf ve ticaret oda kaydını yaptırmak,
- Sigortaya dair belgeler,
- Belediyeden iş yerini açmaya dair ruhsat,
- Yangın önleminin alındığına dair belge itfaiyeden temin edilmeli,
Ciğerci Dükkanı Açma Maliyeti
Açmayı planladığınız dükkanın öncelikle yerini seçmeli ve bu hususta rakip olabilecek dükkanı hesaba katmalısınız. Muhit olarak yüksek kiralardan uzak durmanız ilk etapta daha doğru olacaktır. Ciğerci dükkanı açma maliyeti hesaplamak ve istenilen düzeyi elde etmek hiçte kolay olmayacaktır.
Aylık 1.000 TL kira, iç dekorasyon 10.000 TL, ciğeri pişireceğiniz alanın masrafı 10.000 TL, masa ve sandalyeye de 4.000 TL gibi bir rakam ayırdığınızda 25.000 TL yeterli olacaktır. Elbette iş yerinin açılışı konusunda resmi işlemlere yapılan harcamaları ve alınan malzemeleri de eklediğinizde 30.000 TL gibi bir rakam karşınıza çıkacaktır. Ciğerci salonu açmak için bu rakam yeterli gibi görünse de iyi bir kazanç elde edebilme noktasında 50.000 TL ayırmak çok daha mantıklı olacaktır.
Sermayenize göre hareket etmeniz daha doğru olacaktır. Yaptığımız hesaplamalar tahmini olup, bu hususta farklı fiyatlandırmalar söz konusu olabilir. Ciğerci açmak için gerekenler tamam olsa da unutulmaması gereken bir diğer detay ise yanınızda çalıştıracağınız elemandır. Sadece dükkanda değil sipariş üzeri evlere veya dükkanlara da paket servisi yapabileceğiniz düzeni de kurabilirsiniz. Hem satışınız hem de müşteri sayınızda artık bu sayede olacaktır. İlk etapta istediğiniz düzeyde gelir elde edemeseniz de belirli bir süre sonra sektörde tutunursanız 5 – 8 bin arası aylık kazanç elde edebilirsiniz.