Güncel

Yalanları Ortaya Çıkarmak Konusunda 4 Etkili Yöntem

Yalanları Ortaya Çıkarmak Konusunda 4 Etkili Yöntem

Bir insanın yüz ifadelerine bakarak, kişinin yalanını ortaya çıkarmak sizi bir dolandırıcılık kurbanı olmaktan kurtarabilir. Ya da kalbinize güvenip güvenmediğinizi ve çekici bir yabancının güvenilir olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir. Jüri analistleri bir jüri seçmeye yardım ederken yalan tespitini kullanırlar; Polisler de sorgulama sırasında bunu yapar. Yargıçlar bile, hangi tarafın lehine karar verileceğini belirlemek için yalan tespitini kullanırlar. Bu teknikleri kullanmak için, çoğu insanın fark etmediği küçük yüz ve vücut ifadelerini okumayı öğrenmelisiniz. Biraz pratik yapmanız gerekebilir ama bu yeteneğe sahip olmak sizin için büyüleyici olacaktır!

Gelelim bir yalancının yalanını ortaya çıkarmaya.

İçindekiler

İşte size yalan tespiti konusunda kullanabileceğiniz 4 eşsiz yöntem.

1. Mikro ifadeleri arayın.

Mikro ifadeler, bir insanın yüzünün saniyeler içinde aldığı ifadeyi tanımlamak için kullanılır. Yalan söyleyen insanlar her ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar yüzlerindeki bu mikro ifadeler yalanlarını ortaya çıkarabilir. Bazı insanlar mikro ifadeleri yakalama konusunda başarısız olabilirler. Ancak yeteri kadar pratik ve dikkat, sizin de bu yeteneğinizi ortaya çıkaracaktır.
Tipik olarak, yalan söyleyen bir insanda, mikro ifadesi, kaşların alnın ortasına doğru yukarı doğru çizilmesiyle karakterize edilen sıkıntılı bir duygudur ve alında kısa çizgiler oluşmasına neden olur.

2. Burunlarını veya ağızlarını kapatıyorlar mı?

İnsanlar, yalan söylediğinde burunlarına daha fazla dokunma eğilimi gösterirler ve gerçeği söylerken daha az hareket ederler. Bu, belki de burundaki kılcal damarlara adrenalinin aniden salgılanmasının sonucu olabilir. Bu da burnun kaşınmasına neden olur. Yalancı bir kişinin ağzını bir eliyle kapatması ya da ellerini ağızın yanına koyması, yalanları saklamaya çalışma hareketi olarak gösterilebilir. Bu gibi durumlarda ağız gergin görünür ve ayrıca dudaklar takip edilirse, bunun stres belirtisi olduğu anlaşılabilir.

3. Kişinin göz hareketlerine dikkat edin.

Genellikle bir kişinin bir şeyi hatırlayıp hatırlamadığını veya göz hareketlerine göre, yalan söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz. İnsanlar detayları hatırladıklarında, solaklar yukarı ve sola bakarlar. Sağ elini kullanan insanlar ise bir şeyleri hatırladıklarında, gözleri yukarı ve sağa doğru hareket eder. İnsanlar ayrıca yalan söyledikleri için daha hızlı göz kırpmaya eğilimlidirler.

Ayrıca göz kapaklarını izlemek de büyük avantaj sağlayabilir. Göz kapakları, bir kişi kabul etmediği bir şeyi gördüğünde veya duyduğunda normal göz kırpmasından daha uzun süre kapanma eğilimindedir. Ancak, bu çok kısa bir değişiklik olabilir, bu yüzden doğru tespit için stresli olmayan bir durum sırasında, göz kapaklarının normal olarak nasıl davrandığını bilmeniz gerekir. Eller ya da parmaklar da gözlere giderse, bu gerçeği “engellemeye” çalışmanın bir başka göstergesi olabilir.

Birinin sadece göz hareketlerine dayalı ifadesinin doğruluğunu değerlendirmek konusunda dikkatli olun. Son bilimsel çalışmalar, belirli bir yöne bakmanın, yalan söyleyen birini tespit etmeye yardımcı olabileceği düşüncesinde şüphe uyandırmıştır. Birçok bilim adamı, göz yöneliminin istatistiksel olarak zayıf bir doğruluk göstergesi olduğuna da inanmaktadır.

4. Göz temasını gerçeğin tek göstergesi olarak kullanmayın.

Popüler inancın aksine, bir yalancı çoğunlukla göz temasını önleyemez. Canlılar doğal olarak göz temasını bozabilir; odaklanmaya ve hatırlamaya yardımcı olmak için hareket etmeyen nesnelere bakabilir. Yalancılar bilinçli olarak daha samimi görünmek için göz temasında bulunabilirler; bu, herhangi bir rahatsızlığın üstesinden gelmek için, gerçeğin anlatılmasının “kanıtlanması” şeklinde uygulanabilir.
Gerçekten de, bazı yalancıların, göz temasını arttırmaya çalıştıkları gözlemlenmiştir. Açıkçası, zor sorular sorulurken ya da sadece artan bir sıkıntı durumunda, göz temasını bir gösterge olarak kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu