Almanya Göçmenlik Şartları. Almanya’ya İltica Etmek

Almanya Göçmenlik Şartları. Almanya’ya İltica Etmek

Merkez Avrupa’da yer alan sanayinin madeni olan Almanya’ya göç etmek, orada yaşayıp günümüz dünyasında standart üzeri bir yaşam sürmek isteyen çok fazla insan bulunmaktadır.

Yaşadığı ülkeden başka bir ülkeye göç etmek veya yerleşmek sanıldığı kadar kolay olmayabilmektedir. Özellikle standartları yüksek Avrupa ülkeleri, kendisi için yararlı olabilecek nitelikli kişileri ülkelerine kabul etmeyi seçiyor.

Peki Almanya’ya kalıcı olarak göç etmek, yada iltica etmek için ne yapmak gerekir? Hangi koşullara sahip olmak gerekir gelin birlikte inceleyelim.

Almanya’ya Göçmen Olarak Nasıl Gidilir?

                Aslında bu ülkeye gitmek için birçok yol bulunurken, yasal ve en çok tercih edilebilecek, Almanya da kendi işinizi yapabileceğiniz iki yöntem bulunuyor. Bu yöntemleri şöyle sıralayabiliriz;

  1. Serbest girişimci olarak,
  2. Freelance olarak.

Bu yöntemlerden, sizin işiniz ile alakalı olarak Almanya göçmenlik şartları içerisinde düşünülebilir. Öncelikle yurt dışında bulunan Almanya elçiliğine gidilip, Almanya göçmenliği için vize başvurusu yapabilirsiniz. Yaşamayı düşündüğünüz bölgedeki yabancı yetkililerin yer aldığı kuruma gönderilen başvurunuz gerekli görüldüğü takdirde şirket ve acenteler ile iletişime geçeceklerdir.

Almanya Göçmenlik Şartları ve Süreci Nasıldır?

        Birçok açıdan bakıldığında Almanya göçmenlik şartları yerine getirilmesi için oldukça uzun zamana ihtiyaç vardır. Başvurunuz yaptığınız günden itibaren minimum 2 ay ile 4 aylık bir süreç içinde olumlu veya olumsuz bir şekilde sonuca kavuşur.

Başvurunuz sonuçlandıktan sonra, Almanya elçiliği, sizin yürütmeyi düşündüğünüz iş ile alakalı olarak bir karar oluşturur. Olumlu bir dönüş olursa size bir vize verilir. Almanya elçiliği tarafından verilen bu vizenin süresi 3 ay boyunca geçerlidir. Bu izni alıp ülkeye giriş yaptıktan sonra yabancılar ile alakalı yetkili kuruma gidilip rahatlıkla oturma izni alınabilir.

Almanya’da Oturma İzni Süresi Ne Kadardır?

        Serbest girişimci olarak, iş kurup Almanya göçmenlik şartlarından birini yerine getirebilirsiniz. Bu izni alabilmeyi başarmak için belirlenmiş kriterleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Öncelikle iş planınızda yer alması gereken birtakım uyulması gereken kurallar bulunur. Bunlar;

  • Ürünleriniz ve/veya yapacağınız servis türü için ticari çıkar ve o bölgenin bu işe olan talebi olmalıdır.
  • Yapacağınız iş, her şeyden önce ülkenin ekonomisine olumlu şekilde katkı yapmalıdır.
  • Kuracağınız iş için finansmanınızı oluşturmanız ve bunu belgelemeniz gerekmektedir.

Almanya, bu yöntem ile göçmenlik başvurusu yapanlara, olumlu ise 3 yıllık çalışma ve oturma izni vermektedir. Bu 3 yıllık süre içinde işinizdeki başarı ve ekonomiye olan katkınız değerlendirilerek, sizin de talebiniz doğrultusunda 5 yıla uzatılabilir. 5 yılı aşan süreden sonra ise süresiz oturma iznine kavuşursunuz.

Almanya Göçmenliği İçin Gereken Belgeler

Almanya’da göçmen olarak yaşamak istiyorsanız, birtakım evrakları tamamlamanız gereklidir. Bu evraklar şunlardır;

  • Başvuru Formu (Eksiksiz bir şekilde doldurulmalı)
  • Güncel ve geçerli pasaport
  • İş Planınız
  • Sağlık sigortanızı kanıtlayacak evrak
  • Güncel İş Sözleşmesi (Araştırma görevlileri ile akademisyen olarak başvuru yapanlar için)
  • Diploma Fotokopisi
  • 45 yaşını aşmış iseniz, ileri yaş yükümlülüklerini uygun olduğunuzu kanıtlayan belge

Almanya göçmenlik şartları ile ilgili daha fazla bilgi almak için bize aşağıdaki yorum bölümünden ulaşabilirsiniz.

Almanya ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Almanya’da Çalışanların Sosyal Hakları Nelerdir?

Almanya’da Asgari Ücret Ne Kadar? Almanya’da İşçiler Ne Kadar Maaş alır?

Almanya’da iş imkanları Nasıldır? Kolay iş Bulabilir Miyim?

Almanya’da Ne Kadar Para ile Geçinilir? Geçim Şartları Nasıldır?

Almanya dışındaki ülkelerin göçmenlik şartları için aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Kanada Göçmenlik Başvurusu – Kanada’da Yaşam Ve İş Fırsatları

Avustralya Göçmenlik Şartları, Avustralya’da Eğitim, Çalışmak Ve Yaşam…

Tüm Ülkelerin Göçmenlik Koşulları

All Countries Immigration Requirements

 
Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Hakan diyor

    Göçmenlik vizesi almak istiyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.